Tecnologia de regal

Arriba Nadal i comences a pensar en la possibilitat de fer-te un regal, o de convidar a algú a que te'l faci. Els dispositius continuen sent una aposta segura, són atractius, útils i manejables per qualsevol. Des d'un smartphone per tu, o un tablet per aquell membre d'edat de la família per tal d'alfabetitzar-lo digitalment. Personal o professional, tant se val, la tecnologia sempre és una opció.

Més enllà de les necessitats personals la tecnologia guanya utilitzant-se en grup - entre amics o família - té un major recorregut i un retorn més enllà del estrictament funcional. Necessita la teva família una tablet? Probablement no, però el gadget pot convertir-se en un punt d'unió amb els teus fills o els teus pares. És una afirmació tramposa, només és una eina per donar peu a que passeu temps junts, aprenent a usar-la i descobrint les seves possibilitats...

Si tens necessitat de satisfer mancances funcionals en la teva faceta professional, la reflexió prèvia ha de ser menys emotiva i més profunda. Quines són les mancances a satisfer, o els punts a dinamitzar? És econòmicament assumible? Sovint un núvol de dubtes que acaba per dissuadir o empenyent a una decisió erràtica.

Per aquests casos millor modular el pensament en una freqüència propera als processos i l'eficiència. Ha de ser una inversió, no un dispendi. Tu ets qui millor coneix la teva activitat, pensa en com pots dinamitzar-la i alleugerir-la. Quines activitats generen valor i quines són de manteniment? Pots dinamitzar les primeres i automatitzar les segones.

Et deixo amb un suggeriment addicional: Regala software. No resulta tant atractiu, no es tracta de quelcom material a desembolicar i subjectar entre les mans, però si segueixes la premissa 'regalar alguna cosa útil i d'ús freqüent', una aplicació, o un compte prèmium per un servei a la xarxa, és el que més s'hi ajusta. Una idea per aquell cercle d'amistats no tant estretes i amb el que es busca un toc no tant personal, però si original.

Programari i maquinari amb una finalitat concreta, buscant un ús i utilitat per que no acabin acumulant pols o oblidats al apartat de programes del nostre ordinador. Una forma més racional de tractar amb tecnologia durant aquestes dates.

Per cert, Bon Nadal i feliç 2014

Avui et destaquem
El més llegit