“Sant tornem-hi”

Qui més qui menys hem gaudit les darreres setmanes d’un petit període de vacances. Durant uns dies hem deixat de banda les rutines diàries i ara toca tornar a agafar el ritme. Quan estem de vacances, normalment, ens sentim bé i relaxats perquè triem el que volem fer, som nosaltres qui generem l’entorn que volem. I, per què no ho fem tot l’any?

La realitat és que les circumstàncies laborals i personals són molt diverses, sovint complexes i no sempre agradables, però ens hem de resignar? Jo crec que som capaços de millorar, encara que només sigui una mica, el nostre entorn, senzillament canviant la nostra actitud. Una actitud positiva, un somriure i un "bon dia" fan miracles, fins i tot en contextos i persones que semblen impossibles. El repte és no deixar-se contagiar pel mal humor de la gent que s’aixeca cada dia amb el peu esquerre, sinó contagiar la nostra felicitat.

Una actitud positiva, un somriure i un "bon dia" fan miracles

L’impacte d’aquests petits canvis, impulsats per cada un de nosaltres, tindrà més efecte si va acompanyat d'actuacions promogudes des de les organitzacions per potenciar un bon clima laboral i detectar i neutralitzar persones tòxiques. Hi sortirem guanyant, en primer lloc, les persones, però també les companyies, perquè un bon ambient de treball sempre millora la productivitat.

Més info: En un context d’optimisme i oportunitats

Si no ens en sortim i només aconseguim sentir-nos bé durant les vacances, amb la qual cosa tornar a la feina resulta un malson, potser ens hauríem de plantejar canvis. Evidentment, hi ha circumstàncies personals i laborals que fan impossible capgirar la nostra vida, però en molts casos no és així, senzillament estem acomodats. Jo crec que val la pena intentar-ho!

Més informació
El món empresarial ha de ser masculí, gris i avorrit?
Maridatge perfecte, en un context de guerra
La Formació Professional a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit