VIA Empresa s'escriu en femení

"Creiem que la nostra societat està plena de gent inspiradora i que la intel·ligència és contagiosa", recordem sovint a la redacció. Fa tot just 365 dies, vam publicar un manifest. El de 15 veus de dones pel 8 de març. El de 15 referents pel Dia Internacional de la Dona. ELLES són les protagonistes i no se m'acut millor manera de celebrar i reivindicar un dia com el d'avui que escrivint aquest petit homenatge a les dones i al talent femení, sense el qual no existiria VIA Empresa

Més info: Manifest: 15 veus de dones pel 8 de Març

Al llarg de les últimes setmanes, m'han demanat escriure dos articles d'opinió en clau de gènere: un per al #HeForShe del Women Evolution Forum i l'altre, pel Servei de Mercat de Treball de la Diputació de Barcelona. El primer es titula Un home contra els titulars silenciats i el segon, Un home contra la desigualtat de gènere

"Creiem que la nostra societat està plena de gent inspiradora i que la intel·ligència és contagiosa"

La primera directora d'aquest diari va ser una dona, i la segona també. Laia Corbella i Neus Navarro, gràcies infinites. Avui és un bon moment per aturar-se i reconèixer tota la feinada que fan Neus, Marta Escobar, Margalida Vidal i Judit Pellicer. Pilars i ànima de la redacció de VIA Empresa. Així com també Aida Corón, Paula Amer, Maria Teresa Coca, Raquel Andrés o Elena Domingo. 

No em vull oblidar tampoc de totes les padrines d'aquest diari, que són moltes i fan possible, dia a dia, aquest projecte amb passió, visió i sororitat. Gràcies Susana Lluna, Stephanie Marko, Gemma Cernuda, Anna Gener, Mar Alarcón, Mar Gaya, Helena Torras, Núria Boladeras, Imma i Joana Amat, Anna Mercadé, Noèlia València, Toñi Herrero, Maria Mora o Guayente Sanmartín, entre tantes altres. Sense totes elles, tot això no seria possible. 

Més info: Adéu a la revolució silenciosa

Vaig descobrir i enamorar-me del feminisme de la mà de la filòsofa Judith Butler i aquella que cita que diu així: "Sigui quina sigui la llibertat per la qual lluitem, ha de ser una llibertat basada en la igualtat". Sí, llibertat, igualtat i fraternitat. Com la Revolució Francesa. I, aquesta revolució no té límits ni fronteres. A aquesta revolució ja no hi ha qui l'aturi!

Malgrat barreres laborals i personals de tota mena, les dones han passat a l'acció i els homes tenim l'oportunitat d'ajudar-les a guanyar aquesta lluita de totes, les persones. Una lluita per la igualtat i per la llibertat, però també una lluita per la justícia i per la democràcia. Una lluita pels DRETS. 

"Sóc home i feminista. I això no va de tenir mares, germanes, tietes, àvies, amigues, dones o promeses... Cada dia hauria de ser 8 de Març fins que el 8 de Març pugui ser un dia qualsevol"

Ho dic més clar que mai: sóc home i feminista. I això no va de tenir mares, germanes, tietes, àvies, amigues, dones o promeses... Això va de què cada dia hauria de ser 8 de Març fins que el 8 de Març pugui ser un dia qualsevol. "Yo cuento. El 8 de marzo. Y todos los días 8 todos los meses. Y todas las horas 8 de todos los días. Y todos los segundos 8, 28, 38, 48 y 58 de cada minuto, de cada hora. Yo cuento. SIEMPRE", escriu Susana Lluna. 

Jo també compto i m'implico. Jo també em despullo de privilegis, prejudicis i pors. Jo també empatitzo i milloro. Jo també faig un pas endavant. Jo també actuo i em manifesto. 

Més informació
Finances, bunyols i xocolata
Avui et destaquem
El més llegit