Visca el Cercle de Joves Empresaris!

Ara fa uns dies, a Cecot hem celebrat el 25è aniversari del nostre Cercle de Joves Empresaris, la branca dels “joves de la Cecot”. Una celebració que va acollir a més d’un centenar de persones entre membres actuals i aquells que n’han format part en algun moment des de la seva creació. I he de dir que ho he viscut amb molt orgull i admiració.

Orgull perquè no és cosa fàcil mantenir viva i vigorosa una iniciativa social i voluntària durant tants anys, i amb molta admiració pel conjunt de persones empresàries, emprenedores i directives que ho han fet possible i que participen del fet associatiu.

I escric aquest article amb un doble objectiu; el primer, per felicitar-los, i el segon, per posar en valor i recordar la importància de l’associacionisme juvenil, també en l’àmbit empresarial.

Sobre el moviment associatiu

Si participeu més o menys de la vida associativa, sigui en l’àmbit cultural, esportiu, social o empresarial, sabreu reconèixer la importància de la societat civil a qualsevol comunitat, ja sigui local o global. Entitats i grups de persones compromeses que treballen conjuntament per generar canvis positius a la nostra societat. Impulsant la participació ciutadana per aconseguir societats més justes i democràtiques. Organitzacions compromeses en la construcció del bé comú i que al llarg de la història han desenvolupat un rol fonamental com a complement i contrapoder de l’acció dels governants.

Però com a secretari general de la Cecot conec de prop les dificultats que tenim les entitats, de tots els àmbits, de mantenir viu el moviment associatiu i, sobretot, d’atraure els més joves perquè ens ajudin, també, a transformar-nos. I això ens ha de preocupar, i molt.

Els del Cercle

El Cercle va néixer l’any 1997 per decisió d’un grup de joves empresaris i emprenedors liderats pel llavors vicepresident de Cecot, Antoni Abad, i amb el suport del seu president, Eusebi Cima.

Va néixer amb l’objectiu de ser punt de trobada de les noves generacions i amb el temps ha esdevingut una comunitat de referència que uneix talent per compartir, formar-se, establir sinèrgies i créixer professionalment. A més, del Cercle, també en va néixer l’any 2005 Cerclemón, la branca solidària de la Cecot que fomenta la responsabilitat social del teixit empresarial i que impulsa projectes solidaris en col·laboració amb altres entitats.

Però, a més, el Cercle és una cantera social. “Els del Cercle” molt sovint, són persones vinculades a altres entorns associatius com gremis sectorials, entitats de defensa del treball autònom, representants dels polígons industrials, membres del Ple de la Cambra de Comerç, i un llarg etcètera. I, amb la seva dedicació i voluntarisme, esdevenen actors del canvi, i contribueixen a mantenir viva la societat civil i són font d’inspiració per a altres joves a qui despertar vocacions.

Nova mirada transformadora

Les noves generacions d’empresaris tenen la seva pròpia manera d’entendre el “fer empresa”, amb innovació i nous valors i estils de lideratge. Com va dir la seva presidenta, Nina Torres, a la passada Nit de l’Empresa de Cecot: “els joves ja no volem ser les millors empreses del món, sinó les millors empreses per al món!”.

Només amb el seu compromís, el seu esforç i aquest esperit renovador podrem mantenir i transformar el moviment associatiu empresarial i la seva contribució social.

A ells, per tot això, la meva sentida felicitació i així els dic: “Visca el Cercle!”

Més informació
El diluvi normatiu que ofega la nostra economia
Oriol Alba (Cecot): "Les startups ja no facturen, aixequen inversions"
Avui et destaquem
El més llegit