Air Nostrum va aportar 333,5 MEUR al PIB el 2019

L'estudi sobre les contribucions econòmiques de l'empresa elaborat per l'Ivie mostra que la seva activitat va generar un impacte de 1.084 MEUR a les empreses espanyoles

Un avió d'Air Nostrum, en una imatge d'arxiu | EP Un avió d'Air Nostrum, en una imatge d'arxiu | EP

La contribució d'Air Nostrum al Producte Interior Brut (PIB) espanyol va ser de 333,5 milions d'euros, segons un estudi de l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques. Segons la recerca de l'Ivie Las contribuciones económicas y sociales de Air Nostrum, les inversions realitzades per l'aerolínia durant l'any anterior a la pandèmia, d'uns 384,6 milions d'euros, van generar un impacte de 1.084 MEUR en vendes a les empreses de l'estat, i l'equivalent a 7.052 llocs de treball a temps complet.

L'estudi de l'Ivie registra, a més, que per cada euro d'inversió d'Air Nostrum, se'n generen a l'estat 2,8 euros en vendes, a més d'una aportació de 0,87 euros al PIB. L'impacte fiscal de l'aerolínia valenciana, segons l'Institut, va arribar als 138 milions d'euros, entre directe i indirecte, dels que el 31,4% són ingressos a favor de la seguretat social.

La institució considera així l'activitat d'Air Nostrum com a "essencial per al desenvolupament del model econòmic espanyol" per la seva incidència en el turisme. La valenciana és la setena aerolínia de l'Estat espanyol, i la primera en el transport de passatgers entre Madrid i els aeroports francesos.

Més enllà de les aportacions econòmiques, l'Ivie també ha analitzat l'impacte social de la companyia. L'institut destaca el paper de l'aerolínia en el transport aeri en regions perifèriques de l'estat – Air Nostrum és operador únic a Burgos i Lleó i el primer operador a ciutats com Melilla, Badajoz, Pamplona o Lleida. A més, opera onze rutes d'Obligat Servei Públic i és un dels primers transportistes dels programes de l'Imserso, amb més de 140.000 passatgers dins d'aquest model.

Més informació
SNCF i Air Nostrum competiran amb Renfe per l'AVE
Avui et destaquem
El més llegit