Catifes calefactables fetes al Mediterrani

El desenvolupament de les estores que realitza AITEX compta amb el suport a la investigació i desenvolupament de l'Ivace Innovació

 Les funcions de les catifes doten al producte d'un nou valor afegit i diferencial | iStock Les funcions de les catifes doten al producte d'un nou valor afegit i diferencial | iStock

Catifes amb capacitat calefactable, amb protecció enfront de la radiació electromagnètica, amb implementació de biofibres i fibres antibacterianes o amb funció termorreguladora. És el projecte innovador que desenvolupa l'Institut Tecnològic Tèxtil AITEX i al qual l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, l'Ivace Innovació, ha aportat un total de 164.121 euros.

L'Ivace dóna suport a l'Institut Tecnològic AITEX en la seua investigació, cofinançada amb el Fons FEDER, per a desenvolupar aquestes catifes i moquetes amb aplicació de noves tecnologies i funcionalitats i de reducció de l'impacte ambiental. En el projecte col·laboraran sis empreses del sector.

Aposta per l'economia circular

La producció de catifes i moquetes, un sector tradicional, compta que les principals innovacions s'apliquen als dissenys i textures i no a la incorporació de nous materials o processos, i per això les funcions de les catifes doten al producte d'un nou valor afegit i diferencial.

En el projecte que desenvolupa l'Institut Tecnològic Tèxtil col·laboraran sis empreses del sector 

Des del govern valencià apunten que cal afegir la creixent conscienciació social i empresarial sobre la importància de la protecció del medi ambient, "aspecte que ha afavorit l'impuls de l'economia circular, que aposta per mantenir el valor dels productes el temps més gran possible i així evitar els residus".

Per la seva part, la directora general de l'Ivace, Júlia Company, ha assenyalat que "aquest projecte reuneix dos requisits bàsics que defensem en l'Ivace: la col·laboració amb les empreses i l'aposta pel respecte a l'entorn. És necessari que els centres tecnològics col·laboren amb les empreses per a garantir que les recerques responen a les seues necessitats reals".

Més informació
El Maresme impulsa l'smart tèxtil
El tèxtil també es rendeix a la revolució 'smart'
Avui et destaquem
El més llegit