La primera anàlisi de l'ecosistema startup valencià

La periodista Silvia López Martín presenta el llibre 'Ecosistema startup valencià', premiat amb la Beca Josep Torrent de Periodisme d'Investigació

Hawkers és una startup valenciana i ja té botiga pròpia a Portugal | Cedida Hawkers és una startup valenciana i ja té botiga pròpia a Portugal | Cedida

"L'ecosistema a la Comunitat Valenciana és tan nou i críptic com prometedor", afirma Silvia López Martín en la introducció del seu llibre, el primer document que analitza en profunditat la realitat del món emprenedor valencià i que ha estat presentat aquesta setmana a la ciutat de València. L'exemplar Ecosistema startup valencià. Fugacitat, ombres i llum és el resultat del treball formulat per la periodista valenciana des de 2017, quan va guanyar la Beca Josep Torrent de Periodisme d'Investigació que atorga la Unió de Periodistes Valencians.

Editat per la Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació, la seua presentació ha comptat amb la participació de Maria Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació de València; Nacho Mas, CEO de Startup València; Noa de la Torre, presidenta de la Unió de Periodistes i Guillermo López, director de la col·lecció Periodisme del Magnànim.

El llibre analitza el pes de l'ecosistema valencià -amb un impacte a l'economia local que, segons l'autora podria representar 5.283 milions d'euros anuals-; el cicle vital de les startups valencianes i enumera i compta amb fonts autoritzades del sector que donen perspectiva i anàlisi afegida. Capítol propi té Big Ban Angels, Angels Capital i Lanzadera, així com Startupxplore o Bbooster Ventures. López Martín ha contactat amb un total de 290 startups, el 57,9% del sector que està format per un total de 500 empreses emergents. A més, 86 d'elles han participat activament en el treball de recerca de l'autora, a més de comptar amb les aportacions de players, formadors, mentors, emprenedors, etc.

L'autora ha contactat amb un total de 290 startups, el 57,9% del sector que està format per un total de 500 empreses emergents. 86 d'elles han participat activament

Aquesta anàlisi detallada ha permés a l'autora afirmar que "a la Comunitat Valenciana poques startups aconsegueixen consolidar-se superant la manca de finançament, la debilitat estructural i el marc legislatiu no sempre favorable. Evidentment l'empresa tradicional aborda mercats més estables i segurs, les startups parteixen d'idees arriscades i normalment s'orienten a mercats incipients. El binomi d'errada i encert augmenta les dificultats". Exemples com Mr. Jeff o Hawkers són casos excepcionals. 

El llibre es pot adquirir en botiga online de la Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació i també es pot llegir una introducció del mateix en aquest enllaç.
 

Més informació
València, líder de la estratègia 'smart city' contra la COVID-19
"En Startup València volem tenir el nostre propi espai"
Finançament pels emprenedors innovadors de CEEI València
Avui et destaquem
El més llegit