Neix aproop, l’operador de telecomunicacions valencià

La companyia es presenta com un servei de proximitat i en català i compta ja amb més de 10.000 clients de mòbil i internet

Octavi Sánchez, CEO d'aproop | ACN Octavi Sánchez, CEO d'aproop | ACN

Neix aproop, el nou operador de telecomunicacions de proximitat del País Valencià. Segons ha comunicat l'empresa, aproop pretén "consolidar i expandir el llegat d'Octel Telecom", la companyia fundada el 2019 per Octavi Sánchez – CEO també de la nova operadora. En un comunicat emès per la companyia, confirmen que aproop s'integrarà en un projecte d'operadors de proximitat liderat per la catalana Parlem Telecom, tal com va anunciar el CEO de l'operadora en la seva sortida a borsa el 22 de juny.

Segons ha informat la companyia, aproop compta de sortida amb uns 10.500 clients d'internet i 10.600 clients de mòbil. Els objectius d'aproop, però, van més enllà de la tasca exclusivament empresarial. Segons el conseller delegat de l'empresa, aproop vol "transcendir el concepte tradicional que es té d'una operadora per esdevenir una eina vertebradora d'un territori amb una llengua compartida". Sánchez promet, així, "treballar braç a braç amb les institucions, administracions i entitats culturals" del País Valencià.

Aproop neix amb la voluntat, segons el seu CEO, d'"afegir altres operadors locals al projecte per tal de tindre una major capacitat d'oferir serveis". Les previsions de l'operadora passen per, segons el comunicat emès després de la seva presentació, per duplicar els clients al llarg del pròxim any; obrir quatre noves tendes; augmentar el nombre d'empleats i arribar als 100 distribuïdors per abastar una quota de mercat del 5% dintre del sector.

Per la seva banda, el Director de Tecnologies de la Informació de l'empresa Herminio Ruiz opina que aproop és "un operador amb xarxa pròpia i amb acords amb altres operadors" que els permetin tindre la màxima cobertura. "Aproop treballa sobre la xarxa de Yoigo i Orange i, per tant, disposa de la mateixa cobertura que els altres operadors a escala de l'Estat". Pel que fa a internet, segons Ruiz, l'operadora compta amb una xarxa que "permet oferir cobertura de fibra òptica a pràcticament tot el territori".

Més informació
Parlem: Més enllà dels Països Catalans
Avui et destaquem
El més llegit