L’agricultura, el turisme i la ceràmica vertebren l’ocupació de Castelló

Generalitat Valenciana i la Universitat Jaume I analitzen els generadors de treball de la província valenciana a partir de 300 indicadors

L'economia valenciana s'ha basat tradicionalment en el conreu de la taronja L'economia valenciana s'ha basat tradicionalment en el conreu de la taronja

El diagnòstic territorial del Servici Valencià d'Ocupació i formació (Servef) i les universitats públiques valencianes ha identificat l'agricultura, el turisme i la concentració ceràmica com els grans generadors de treball a Castelló. S’han analitzat fins a 300 indicadors en cada àrea funcional que serviran per a adequar les polítiques de l'ocupació a la realitat.

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, la directora general d'Ocupació i Formació, Rocío Briones, i representants de la Universitat Jaume I han presentat el diagnòstic territorial sobre ocupació Avalem Territori. "Una fotografia viva, cuidadosa i detallada de la realitat econòmica i laboral de la nostra Comunitat", en paraules de Nomdedéu.

"Ja tenim la foto de quina és la situació, ara hem de saber quines són les oportunitats per a dissenyar una metodologia d'estratègies territorials. Hem de realitzar en una estratègia futura conjunta, en la que s'aborde com treballar des de l'orientació, la inserció per a poder desenrotllar polítiques actives amb sensatesa i eficàcia", ha indicat la directora general d'Ocupació i Formació.

Un estudi pas a pas

Jorge Hermosilla, com a coordinador acadèmic del projecte, ha explicat que la primera fase del projecte, que es va abordar en 2017, va consistir en l'elaboració de diagnòstics territorials dels mercats laborals locals-territorials, perquè constituïxen l'escala fonamental per a l'anàlisi de la situació laboral.

Durante el primer i segon semestre de 2018 el treball s'està centrat en el disseny de la metodologia i l'elaboració de les estratègies territorials d'ocupació. “Estem dissenyant un Pla Estratègic per a l'Ocupació que estarà configurat per una relació d'objectius estratègics estructurats en àrees de treball i desglossats en actuacions generals per mitjà de línies estratègiques", ha apuntat el vicerector Jorge Hermosilla.

Per a Briones, este programa "és un dels plans més ambiciosos del Servef" perquè amb ell "volem redefinir el total de les polítiques actives per a fer polítiques per al territori més sensates i de caràcter transversal". Per això, una de les funcions del pla d'ocupació territorial és identificar els nous nínxols de treball.

Més informació
Els fideus d'Udon es menjaran a Castelló
Castelló, l'aeroport fantasma que competeix amb Reus
Avui et destaquem
El més llegit