La CEV també demana un acord per allargar els ERTO

El president dels empresaris valencians Salvador Navarro demana que Espanya copie el model francés d'ocupació parcial secundada

Reunió entre telemàtica i presencial a la seu de la CEV | Cedida Reunió entre telemàtica i presencial a la seu de la CEV | Cedida

La Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) reclama que els Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació implantats arran de la crisi de la Covid-19 es prolonguen amb l'objectiu de minimitzar el risc per a les empreses i els treballadors afectats. La demanda de la CEV s'alinea amb la que ja va presentar Foment del Treball fa més d'una setmana, quan el seu president Josep Sánchez Llibre va declarar en Ràdio 4 que "els ERTO s'haurien d'allargar indefinidament fins que no es recuperi l'economia".

També d'aquesta manera, la CEV se suma a la petició de la CEOE per a flexibilitzar els ERTO i prorrogar aquests processos més enllà del 30 de juny. “Les empreses, especialment les dels sectors que han sigut més castigats per la crisi, com l'hostaleria, el turisme, el comerç o l'automoció, necessiten modular els seus recursos a la demanda existent al llarg del procés de recuperació” ha assegurat el president Salvador Navarro.

Navarro declara que "les empreses necessiten modular els seus recursos a la demanda existent al llarg del procés de recuperació”

“Per a tindre certitud i poder prendre decisions, necessitem arribar a un acord ràpid. No podem estar negociant cada tres mesos” ha afegit. Sobre aquest tema el president ha emplaçat a l'Executiu a fixar-se en el Govern francés, que estudia establir un mecanisme d'ocupació parcial secundada per l'Estat durant un període d'un o dos anys que permetria als treballadors conservar l'ocupació i a l'empresa, reduir costos.

La petició de la CEV l'han traslladat el Comité Executiu i la Junta Directiva de la CEV en una reunió conjunta en la qual, per primera vegada des que es decretara l'Estat d'alarma, els seus membres han pogut triar entre assistir a la reunió de manera telemàtica o fer-ho presencialment en la seu físical de l'entitat. Per a l'efecte, la sala d'actes ha reduït l'aforament per a garantir la distància de seguretat.

Noves incorporacions

Finalment, els òrgans de govern han aprovat la incorporació a les CEV de Tomarial S.L., Pamesa Grup Empresarial S.L.O. i l'Associació Empresarial Veterinària de València (AEVETVAL). Amb aquestes tres incorporacions la CEV suma 6 nous associats durant el període d'Estat d'alarma.

Més informació
ERTO indefinits? La proposta de Sánchez Llibre
900.000 treballadors han tornat (700.000 procedents d'ERTO)
200.000 llocs de feina que podrien passar d'ERTO a ERO
Avui et destaquem
El més llegit