Eva Blasco: "Durant els pitjors moments de la pandèmia, les dones hem sigut clau"

El lliurament dels premis EVAP i el 'Premi Dona Empresària CaixaBank' busquen visibilitzar directives i emprenedores del teixit valencià

Les premiades per EVAP, durant la gala | Cedida Les premiades per EVAP, durant la gala | Cedida

Paula Carsí De la Concepción és una enginyera valenciana aeroespacial, graduada a la Universitat Politècnica i actualment la gerent d'enginyeria més jove de Ford Almussafes. És una de les premiades aquests darrers dies a València, ja que ha rebut el Premi EVAP, que atorga l'Associació d'Empresàries i Professionals de València, en la categoria de Jove Talent.

També Cristina Ruiz Dealbert, directiva de Muelles y Ballestas Hispano Alemanas S.L., ha estat reconeguda per la seua vàlua professional. Com a executiva, dins d'aquesta empresa dedicada al sector de l'automoció, ha sigut seleccionada per la seua trajectòria professional i empresarial com la guanyadora de la Direcció Territorial de la Comunitat Valenciana del Premi Dona Empresària CaixaBank 2020.
 

Xicu Costa i la premiada amb el Premi Dona Empresària CaixaBank 2020 | Cedida
Xicu Costa i la premiada amb el Premi Dona Empresària CaixaBank 2020 | Cedida 


Tant Carsí com Ruiz han parlat de visibilització, de posar en l'aparador públic la feina que fan les dones. La jove enginyera, agraint la celebració de la gala d'EVAP perquè és important donar veu i "visibilitzar" el treball de les dones que fan que aquest siga un lloc millor. Ruiz Dealbert perquè considera que "aquest reconeixement contribueix a proporcionar visibilitat a la dona professional en el sector de l'automoció, un món encara eminentment masculí".

Donar-les veu és el gran 'què'. En la gala de lliurament, celebrada en format híbrid per la pandèmia però amb una important representació institucional, la seua presidenta Eva Blasco, ha destacat el paper de les dones "en aquest present inestable i futur incert", remarcant que "durant els pitjors moments de la pandèmia, les dones hem sigut claus en el manteniment de l'activitat".

Més info: Verónica Pascual i Laura M. Lechuga, Premis Rei Jaume I a l'emprenedoria i les noves tecnologies

Blasco ha parlat davant 50 persones, però entre elles estaven la consellera de Justícia Gabriela Bravo; el president de les Corts Valencianes, Enric Morera; el president de la Diputació de València, Toni Gaspar i la síndica del Grup parlamentari Popular, Isabel Bonig; així com la primera Tinenta d'Alcalde de l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, els Secretaris Generals d'UGT-PV i CCOO-PV, Ismael Sáez Arturo León; i el president de la CEV, Salvador Navarro; així com alts càrrecs directius d'empreses valencianes.

Front tots ells, Eva Blasco ha ressaltat la missió dels Premis EVAP per "visibilitzar i reconéixer a dones referents, espills on mirar-nos totes nosaltres i, de manera especial, les nostres joves. Visibilitzar a dones fortes que inspiren a nenes fortes". A banda, també s'ha premiat a Susana Vera, fotoperiodista i primera espanyola en guanyar un Premio Pulitzer, amb el Premi Diversitat; a Pilar de la Oliva, presidenta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana amb el Premi Integritat i a María Teresa Rodríguez, propietària i presidenta d'honor de Galletas Gullón amb el Premi Professionalitat. El Premi Associada EVAP ha anat a parar a Lourdes Paramio, advocada especialista en dret laboral.

Més informació
La feminització de la pressió
Avui et destaquem
El més llegit