Ford renuncia a les ajudes del Perte VEC

La companyia ha actualitzat el seu cicle de producció global i assegura que no pot aprofitar els ajuts estatals

Enginyers a la planta de Ford a Almussafes | EP Enginyers a la planta de Ford a Almussafes | EP

El grup automobilístic Ford ha confirmat que ha renunciat a les ajudes del Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica del Vehicle Elèctric i Connectat (Perte VEC) que es destinarien a la transformació de la planta que l'empresa té a València.

Ford ha actualitzat el seu cicle de producció global i després d'assumir retards en aquests plans, ha assegurat que no pot aprofitar les ajudes estatals. El grup nord-americà era una de les més beneficiades després d'obtenir un 15% del total assignat a primera instància, uns 106,34 milions d'euros.

Ford ha agraït al Govern la seva cooperació i ha apuntat que espera treballar amb l'Executiu de Pedro Sánchez i la Generalitat Valenciana per "buscar oportunitats de finançament addicionals" en el futur. Igualment, la companyia ha reiterat el compromís amb la planta de València, ja que les operacions de Ford a Espanya "continuen sent una part fonamental de l'estratègia per a Europa".

La Generalitat Valenciana ha indicat que mantindran "tot el suport" per a la "transformació" de la fàbrica de Ford a Almussafes i ha assegurat que la planta "confia a València més enllà del Perte”. Fonts del Govern valencià han assenyalat que la planta " manté tots els seus compromisos de futur" i que la seva renúncia als fons del Perte VEC està relacionada amb una "reprogramació de les inversions que fa impossible que hi pugui accedir". Des de la Generalitat han incidit que "aquesta decisió és un canvi en els seus terminis, no en els seus plans”.

Més informació
Ford aterrarà la producció elèctrica a Almussafes
València creix per sobre de la mitjana espanyola en innovació
Ser competitiu és només ser barat? El Cas Ford
Avui et destaquem
El més llegit