Olorar i tastar els aliments futurs en temps de mascareta

València celebrarà a la tardor l'esdeveniment híbrid 'Ftalks Food Summit 2020'

L'edifici Veles e Vents on se celebrarà l'esdeveniment | Cedida L'edifici Veles e Vents on se celebrarà l'esdeveniment | Cedida

La Future Box, una capsa sorpresa, plena de productes alimentaris innovadors, serà l'esmorzar i la carta de presentació del primer dia del Ftalks Food Summit 2020, l'esdeveniment que tindrà lloc els dies 15 i 16 d'octubre, coincidint amb el Dia Mundial de l'Alimentació, en l'edifici Veles e Vents de València. La cita l'organitza KM ZERO, el hub d'innovació oberta dedicat a generar productes i solucions per a l'ecosistema alimentari, en coorganització amb Grup La Sucursal i People Are Science.

L'objectiu és posicionar València com l'epicentre de la innovació alimentària amb un esdeveniment híbrid molt més experiencial, on els assistents podran fer olor, tocar, tastar i assaborir els aliments del futur. I com l'experiència Ftalks'20 també podrà viure's a distància, aquesta caixa també la poden adquirir els assistents a l'esdeveniment online. L'organització l'enviarà a domicili a les ciutats de Madrid, Barcelona i València.

L'organització enviarà a domicili la Future Box a les ciutats de Madrid, Barcelona i València

Durant la jornada, els assistents podran fer una passejada pel Future Market, espai on trobaran els aliments que guanyaran cada vegada més terreny en els lineals en els pròxims 25 anys, al qual també podran sumar-se els participants via online. En finalitzar la jornada el dia 15 d'octubre, se celebrarà la Future Dinner, un sopar a càrrec de Grup La Sucursal on la innovació i la sostenibilitat seran els fils conductors i estarà certificada per Chefs' Manifesto, iniciativa de l'ONU on cuiners i professionals vinculats a la gastronomia comparteixen i promouen accions concretes amb l'objectiu d'alinear-se amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

La vetlada comptarà amb un menú que oferirà aliments nous com a xopets comestibles de la mà de Notpla o cacau ruby de la firma Okao, així com productes locals de l'horta de València. "Volem que aquesta nova edició de Ftalks, a la qual assistiran les figures més rellevants en el sector de l'alimentació a escala mundial per a debatre les últimes tendències en el sector foodtech, no siga només un espai de reflexions i networking sinó que pose a l'abast dels assistents allò del que tant parlem: els aliments del futur. A través de diferents accions podran gaudir amb els 5 sentits dels productes més innovadors que ompliran els lineals en els pròxims anys", afirma Raúl Martín, director de KM ZERO.

Espai de debat obert amb figures de rellevància mundial

Ftalks'20 girarà sobre les últimes tendències alimentàries i els principals desafiaments del sector com són la sostenibilitat, l'economia circular, la nutrició personalitzada o l'agricultura regenerativa, tot això de la mà de més de 30 experts i referents en l'àmbit mundial, i a través de la participació de la indústria i startups foodtech.

Una de les intervencions serà la de Didier Toubia, fundador i CEO de Aleph Farms, startup pionera a crear el primer "filet" de carn cultivada a partir de cèl·lules d'animals, que oferirà una ponència sobre agricultura cel·lular i el futur de la carn. També participarà Lisa & Alana Macfarlane, fundadores de The Gut Stuff, startup dedicada a potenciar la salut intestinal, que parlaran sobre el benestar i la salut del microbioma.

S'espera la participació de José Miguel Herrero, director General de la Indústria Alimentària del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació i Vicente Domingo, director del Centre Mundial de València per a l'Alimentació Urbana Sostenible (CEMAS), entre altres ponents destacats.

També en Ftalks'20 s'analitzaran diferents casos d'èxit com el de la startup Macco Robotics, dedicada a la fabricació de robots per a preparar i servir aliments i begudes de manera segura, els prototips de la qual seran presents durant la jornada per a mostrar-nos com la tecnologia ens ajuda a afrontar els reptes actuals; el de Novameat, que es dedica a la impressió 3D de productes plant-based, o el de Notpla, dedicats a la creació d'embalatge sostenible a partir de materials naturals provinents de les algues.

Més informació
Hispack i FoodTech reben 40.000 visitants
Avui et destaquem
El més llegit