La multinacional IBM dóna la mà a Lanzadera

La col·laboració amb l'empresa nord-americana fa accessible un préstec de tecnologia per als emprenedors de la incubadora valenciana

Javier Jiménez (Lanzadera) i Horacio Morell Gálvez (IBM) | Cedida Javier Jiménez (Lanzadera) i Horacio Morell Gálvez (IBM) | Cedida

Lanzadera ha signat un acord amb IBM per a impulsar tecnològicament els nous negocis emergents. A través d'aquesta col·laboració, emmarcada dins de la iniciativa Lanzadera Space, les startups tindran accés a la plataforma IBM Cloud, que inclou les prestacions d'intel·ligència artificial, blockchain, seguretat o dades meteorològiques, entre altres, a través del programa Startup with IBM, que ofereix un préstec de tecnologia per valor de fins a 120.000 dòlars durant un any.

Com a part de l'acord, IBM proveirà a més als emprenedors de Lanzadera el suport tècnic que necessiten per a optimitzar l'ús de la plataforma IBM Cloud, a través dels especialistes tècnics, i brindarà accés a mentors a través del programa Apadrina una startup d'IBM. Al seu torn, IBM posarà a la disposició dels emprenedors cursos i píndoles formatives sobre les tecnologies emergents. De fet, ja estan previstes les primeres xarrades amb continguts com IBM Cloud o la tecnologia de contenidors amb Kubernetes y Red Hat OpenShift.

Lanzadera Space s'ha dissenyat per a acollir en les instal·lacions de l'acceleradora a empreses de l'àmbit de la inversió, la tecnologia i l'emprenedoria que puguen generar valor i oportunitats de negoci a les startups i que enriquisquen l'ecosistema emprenedor de Marina d'Empreses. En l'actualitat, ja existeixen uns altres partners tecnològics que donen suport de manera presencial, com Wayra, GeeksHubs o BIGBAN.

“En IBM tenim una organització digital dedicada i específica per a fer costat als emprenedors amb la tecnologia que necessiten per a dur a terme amb èxit la seua empresa. Acords com el signat hui amb Llançadora, que és un dels grans impulsors de la innovació al nostre país, ens ajuda a arribar més lluny, on més es necessita la nostra tecnologia d'intel·ligència artificial i blockchain, en el núvol”, assegura Horacio Morell Gálvez, president d'IBM Espanya, Portugal, Grècia i Israel.

“L'acord permetrà a les startups de Lanzadera rebre assessorament i suport d'una multinacional de referència com IBM, la qual cosa aportarà molt valor a les seues solucions gràcies a l'aplicació de les últimes tecnologies. Estem segurs que la col·laboració amb IBM tindrà un impacte enormement positiu en els nostres emprenedors i les seues empreses”, explica per la seua part Javier Jiménez, director general de Lanzadera.

‘Startup with IBM’ per a fer créixer negocis emergents

El programa Apadrina una startup facilita als emprenedors formar-se en noves habilitats i entrar en el programa de socis IBM PartnerWorld una vegada acabada la formació, que permet accés a incentius, networking, tecnologia i el suport de líders del mercat en els diferents sectors d'activitat i en tecnologia.

Per a entrar en el programa l'empresa candidata només necessita complir tres requisits: tindre menys de 5 anys de vida, menys d'1 milió de dòlars de vendes l'any anterior d'haver sol·licitat el programa i no haver rebut crèdits tecnològics d'IBM. Superats aquests, l'empresa entra en el nivell builder, que li permet accedir a crèdits de fins a 1.000 dòlars al mes d'IBM Cloud en el període d'un any. Després, pot escalar al nivell premium, podent accedir a crèdits de fins a 10.000 dòlars en tecnologia IBM Cloud al mes, durant un any.

Més informació
Lanzadera duplica el nombre de startups a la Marina
Tardor d'esperança a La Marina de València
Avui et destaquem
El més llegit