Intel·ligència artificial contra el coronavirus

Persones expertes en IA es posen a la disposició de la Generalitat Valenciana per a treballar en solucions tecnològiques que combaten l'impacte de l'extensió del virus

El País Valencià disposa d'estratègia d'intel·ligència artificial | iStock El País Valencià disposa d'estratègia d'intel·ligència artificial | iStock

Persones expertes en Intel·ligència Artificial de la Comunitat Valenciana s'han posat a la disposició de la Generalitat per a oferir solucions i contindre l'impacte de l'extensió del COVID-19. La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha mantingut dimarts una reunió per videoconferència amb experts en IA i responsables de diferents nivells en l'àmbit sanitari que han posat damunt de la taula les necessitats i possibles respostes per a contindre i previndre l'extensió de la pandèmia. La consellera ha explicat que s'han posat en comú "els treballs que ja estan en marxa dels diferents grups d'investigació, que es coordinaran per a prioritzar atenent les necessitats que es plantegen".

En aquest sentit, Pascual ha considerat que "és molt important optimitzar els esforços i els recursos existents perquè, entre tots, i en el menor temps possible, siguem capaços de donar resposta a l'extensió del COVID-19 i oferir suport als sanitaris que estan en primera línia". Carolina ha assenyalat que "la intel·ligència artificial permet assistents intel·ligents per a consultes més comunes, fabricar material amb tecnologia capdavantera, models de simulació, millores en els processos d'informació, entre altres".

Així, s'ha constituït un grup de treball que estarà coordinat amb la Conselleria de Sanitat i que analitzarà les necessitats que es plantegen a curt, mitjà i llarg termini. L'esforç es dirigeix a aportar solucions mitjançant des de la intel·ligència artificial.

En la videoconferència han participat al costat de la consellera, la secretària Autonòmica d'Universitats i Recerca, Carmen Bevià, i representants de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, de Presidència, així com de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Els experts investigadors connectats formen part de la taula de treball constituïda en el marc de l'Estratègia d'Intel·ligència Artificial de la Comunitat Valenciana.

Més informació
Europa persegueix la intel·ligència artificial
Intel·ligència artificial, el progrés "per als nostres"
Avui et destaquem
El més llegit