Lanzadera i Abanca busquen juntes startups 'fintech'

Els emprenedors que participen treballaran amb la fórmula 'equity-free'

Representants d'Abanca i Lanzadera, aquest dimarts | Cedida Representants d'Abanca i Lanzadera, aquest dimarts | Cedida

Abanca, entitat financera líder en el nord-oest d'Espanya, i Lanzadera han arribat a un acord de col·laboració per a donar suport a emprenedors que puguen aportar solucions innovadores en els sectors fintech i insurtech, relacionades amb nous serveis financers i d'assegurances, respectivament. La iniciativa s'emmarca en el programa Corporate de Lanzadera que impulsa startups amb idees noves de la mà de grans companyies.

Durant el programa d'acceleració, de fins a 11 mesos de duració, totes dues entitats oferiran formació, suport i assessorament als equips seleccionats. A més, les empreses disposaran d'una borsa econòmica per a desenvolupar una prova de concepte amb Abanca durant el programa. L'entitat financera posarà en contacte als emprenedors amb professionals del seu equip i els donarà accés a recursos tècnics i als seus centres de treball per a la implantació del seu producte o servei. 

Lanzadera, per part seua, posarà a la seua disposició un director de projectes i personal especialitzat en diferents àrees que donarà suport als seleccionats en el desenvolupament del seu projecte. L'acceleradora proporcionarà a l'emprenedor, a més, formació en el Model de Gestió de Qualitat Total, accés a ponències i esdeveniments, i disponibilitat total de les seues instal·lacions. Els equips seleccionats comptaran així amb una zona de treball i contacte continu amb altres emprenedors.

Jiménez (Lanzadera): "La disrupció tecnològica ha obert nous horitzons en aquests sectors"

Aquest programa és equity-free, per la qual cosa les startups no hauran de cedir cap percentatge de la seua empresa. "Des de Lanzadera estem molt contents amb aquest acord, ja que ens permetrà donar suport al costat d'una entitat tan reconeguda com Abanca a empreses capaces d'innovar en serveis financers i assegurances. La disrupció tecnològica ha obert nous horitzons en aquests sectors i volem que les startups seleccionades aporten solucions innovadores a la companyia" afirma Javier Jiménez, director general de Lanzadera.

Més info: Lanzadera estrena curs impulsant 40 noves startups

Per a Abanca, en paraules del seu director d'Innovació, Eduardo Aldao, "l'acord ens permetrà arribar a molts més emprenedors i empreses emergents de tota Espanya, a més d'unir tota l'experiència en emprenedoria empresarial de la principal acceleradora d'empreses a escala nacional amb la nostra experiència en innovació i acceleració de startups. 

Més informació
Lanzadera acull 28 noves empreses de tot Espanya
Lanzadera engega el 2019 acollint 33 nous projectes
Avui et destaquem
El més llegit