Això no ho salva ni el sexe

Tot i el tancament, els hàbits sexuals són diferents dels esperats i ja conec advocats que tenen feina esperant-los per resoldre divorcis

Sexe en època de confinament per la covid-19 | iStock Sexe en època de confinament per la covid-19 | iStock

“Quan torne al buffete m'esperen, almenys, dues demandes de divorci”, deia l'altra vesprada l'amo d'un dels gossos que baixa al parc a la mateixa hora que Bowie. “La seua dona li ha demanat el divorci perquè, pel que sembla, tenia una amant i no ha pogut esperar que acabara la quarantena per a veure-la. I li ha enxampat”. Aquest fet que relata un advocat és menys anecdòtic del que podria semblar. I és que la quarantena també està modificant els hàbits sexuals en aquesta època de tancament.

Una enquesta feta a més de 8.000 persones per la marca de joguets eròtics i plataforma de divulgació sexual Platanomelón assegura que el desig sexual ha augmentat més del doble entre les persones que passen soles el confinament, això és, un 56%, enfront del 29% de les persones que estan confinades en parella.

Com en el cas del nostre demandat per divorci, en les “parelles” que estan confinades a distància s'ha disparat la libido i encara que segons l'enquesta de la citada marca això ha provocat que el sexting augmente en un 68%, ja sabem per les meues fonts contrastades que hi ha qui no pot esperar. Encara que li coste el divorci.

Bromes a part, aposte que a més d'haver descobert que es pot teletreballar, fer esdeveniments online, presentacions de llibres des de diversos punts del territori i concerts des del saló de qualsevol estrella de la música, moltes persones han descobert el sexe telemàtic. 

Però tornem a les parelles confinades juntes entre les quals, segons l'enquesta de Platanomelón, només un 31% han augmentat les relacions sexuals ja que tenen més temps lliure i un 37% assegura que han dedicat aquest temps de confinament per a innovar en postures i pràctiques.

Als coneguts beneficis atribuïts a una vida sexual activa i satisfactòria, com el benestar emocional, dormir millor, reduir l'estrés, millorar el sistema immune o descobrir-se a si mateixa, està el creixement de la població. 

A Espanya portem dècades en caiguda lliure quant als índexs de natalitat. En 2015, 2017 i 2018 va haver-hi un saldo negatiu entre naixements i morts. Les dones tenen ara 1,25 fills de mitjana, segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE), o dit d'una altra forma, el més de mig milió de naixements de fa una dècada s'ha reduït a menys de 370.000 l'any passat. 

Veurem la demografia després del tancament: el més de mig milió de naixements de fa una dècada s'ha reduït a menys de 370.000 l'any passat 

La pandèmia que vivim podria ser un revulsiu per a la natalitat, en propiciar el tancament de parelles a les seues cases, amb més temps lliure. No obstant això, les dades de les enquestes d'hàbits sexuals, la tendència de la natalitat de l'última dècada i el desolador panorama econòmic que s'albira com a següent fase a aquest esdeveniment que vivim ara, indiquen que no sols no s'activarà la natalitat sinó que aquest 30% de descens de naixements de l'última dècada augmentarà.

Això no ho salva ni el sexe.

Més informació
Periodisme per contagi
No hem entés res
Redefinint l'essencial
Avui et destaquem
El més llegit