Quibim capta 8 milions d'euros per a la detecció de la covid-19

La startup permet la detecció primerenca del coronavirus donant suport als radiòlegs a través de biomarcadors d'imatge i la principal plataforma de IA

La plataforma de Quibim | Cedida La plataforma de Quibim | Cedida

La companyia de tecnologia mèdica Quibim ha captat 8 milions d'euros de finançament en una ronda d'inversió coliderada per Amadeus Capital Partners i Adara Ventures, amb la participació d'Apex Ventures, Partech, Crista Galli Ventures, i els actuals accionistes, incloent TechTransfer UPV, fons gestionat per Clave Capital, i Angels, societat d'inversió de l'empresari Juan Roig. Aquesta ronda de finançament s'utilitzarà per impulsar la plataforma d'intel·ligència artificial per, com explica el seu fundador, Ángel Alberich, "proporcionar una solució integral i única, donant suport als sistemes sanitaris i als proveïdors de salut".

La medtech està especialitzada en radiòmica i en l'extracció d'informació estandarditzada i quantitativa d'imatges mèdiques mitjançant la utilització d'intel·ligència artificial (IA). El postprocessament d'imatges mèdiques i l'extracció de biomarcadores d'imatge de Quibim permet als hospitals i a les empreses farmacèutiques detectar malalties de forma primerenca i sistemàtica.

L'empresa ha portat a mercat més de 20 algorismes per a un ampli conjunt de malalties com el càncer, l'Alzheimer, l'artrosis i les malalties hepàtiques. Recentment ha llançat un producte de radiografia de tòrax i tomografia computarizada per detectar la covid-19. Quibim extreu i quantifica biomarcadors específics de malalties a partir d'imatges mèdiques amb una elevada precisió. Els seus productes s'utilitzen en més de 70 hospitals i 11 assajos clínics a tot el món, amb 600.000 anàlisis i 6.5 milions d'imatges processades fins avui.

Més informació
Neix un clúster per evitar la propagació de covid-19
La covid-19 i els grafitis a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit