El sector agroalimentari lidera la balança comercial exterior

Alemanya es el primer comprador del País Valencià, mentre que els EUA han reduït un 3,4% les importacions valencianes

Creix l'exportació de fruites i verdures Creix l'exportació de fruites i verdures

Les exportacions agroalimentàries del País Valencià en el primer semestre d'enguany van créixer un 8,3% respecte al mateix període de 2019, fins a aconseguir un valor de 3.594,1 milions d'euros. Així, entre gener i juny de 2020, el sector agroalimentari va representar el 25,8% del conjunt de les exportacions de la Comunitat Valenciana i va encapçalar el saldo positiu de la seua balança comercial exterior, amb un total de 1.547 milions d'euros.

Per tipologia de producte, el valor dels enviaments de fruita va aconseguir entre gener i juny de 2020 els 1.854,3 milions d'euros, la qual cosa va suposar un increment del 15,2% respecte al mateix període del 2019.

Quant a les hortalisses, els enviaments acumulats durant els primers sis mesos de 2020 van ascendir a 495,3 milions d'euros, la qual cosa va representar un 13,8% del total de les exportacions agroalimentàries i es va mantindre pràcticament estable, només un punt per davall respecte a l'acumulat de gener a juny de l'exercici anterior.

3a autonomia exportadora d'aliments

El País Valencià, amb aquestes xifres, es col·loca com la tercera autonomia en exportació de productes agroalimentaris, amb un 13,3% dels enviaments a escala estatal en el que va d'any.

Les dades referents al mes de juny assenyalen un valor de les exportacions de 459,4 milions d'euros, un 1% superior al de 2019, malgrat la caiguda dels enviaments tant de fruita en un 8,2% com d'hortalisses en un 13,1% interanual.

Guanya pes Dinamarca, decreixen els EUA i Alemanya segueix liderant les compres d'aliments valencians 

Per països de destinació dels productes agroalimentaris, Alemanya segueix al capdavant, amb un 22,8% del total, seguida de França, amb el 17,9%; Itàlia, amb un 8,7%; Regne Unit, amb un 7,7%, i els Països Baixos, amb el 5,1%.

Respecte al primer semestre de 2019, destaca enguany el creixement d'exportacions a Dinamarca (+22,7%), a Àustria (+19,7%) i a Bèlgica (+17,6%), mantenint-se la tendència a l'alça a Itàlia i a Alemanya.

Aquestes dades reflecteixen, per tant, un creixement en els mercats intracomunitaris que contrasten amb la inclinació a la baixa als Estats Units (-3,4%).

Més informació
Baixen, però menys, les exportacions valencianes
Avui et destaquem
El més llegit