El campus de Tarongers de la Universitat Valencia | Wikipedia
El campus de Tarongers de la Universitat Valencia | Wikipedia

La Universitat de València fomentarà la cultura emprenedora

L’Ajuntament valencià i la institució signen un acord en el marc del projecte València Tech City

Posar en marxa accions conjuntes de promoció, formació i foment de la cultura emprenedora, així com mesures que faciliten la creació i consolidació de startups a València són els objectius del conveni de col·laboració que han signat aquest dimarts la regidora d'Ocupació, Sandra Gómez, i la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre.

“Amb este acord, pensat per impulsar el projecte València Tech City, volem que València siga una referència internacional en el desenvolupament de les noves economies que estan marcant el present de totes les ciutats i la nostra universitat té un paper fonamental en este àmbit”, ha explicat l'edil al final de la reunió amb la rectora.

L’acord contempla la possibilitat que ambdues entitats puguen buscar el suport financer o tècnic de terceres organitzacions o institucions per garantir el desenvolupament dels projectes o programes que decideixen posar en marxa.

Aquest acord és un nou pas en el foment de la cultura emprenedora que està activant el consistori valencià arran la presentació de la plataforma València Tech City celebrada al juliol, ja que aquest novembre s’ha constituït el grup de treball de la plataforma amb l'objectiu de convertir la ciutat en “una capital referent en la innovació i el desenvolupament de noves tecnologies”, segons ha explicat la regidora Gómez.

Reunió del grup de treball VLC Tech City | Ajuntament de València
Reunió del grup de treball VLC Tech City | Ajuntament de València 

El projecte, que compta amb la col·laboració d'universitats, entre elles la Universitat de València, parcs tecnològics i centres d'investigació, entre altres, pretén atraure talent internacional i inversions estrangeres.

Més informació
Se celebra el València Digital Summit
Un 'elevator pitch' al centre de València
València vol ser 'tech city'
Avui et destaquem
El més llegit