Les 10 empreses de Lleida que més diners generen

La Corporació Alimentària Guissona i Borges són els dos grans grups que dominen les empreses que més diners generen a Lleida

El centre alimentari de Guissona | Cedida El centre alimentari de Guissona | Cedida

La Corporació Alimentària Guissona és l'empresa de la província de Lleida que genera més diners i l'única que trenca la barrera dels 1.000 milions d'euros. Segons les últimes xifres publicades pel Rànquing Nacional d'Empreses, el grup alimentari propietari de bonÀrea va facturar més de 2.250 milions d'euros el 2021. De fet, l'agroalimentari és el sector que més pes té en el rànquing de les companyies lleidatanes que més negoci generen. Una realitat que posa de manifest la importància d'aquest sector per l'economia de Lleida i del conjunt del país.

Més info: Les 10 empreses de Girona que més diners generen

Olis i supermercats

Fundada el 1959 com a Cooperativa Avícola de Guissona, avui dia, la Corporació Alimentària Guissona controla des de la cria d'animals i cultiu de cereals fins a la fabricació de productes alimentaris, així com la seva venda en establiments propis, els supermercats bonÀrea. En segona posició es troba la Compañía General de Compras Agropecuarias, amb seu a Lleida i una facturació de 838 milions d'euros. La firma pertany també al sector agroalimentari i forma part del grup Vallcompanys, que a tot Espanya va facturar 2.297 milions d'euros i les seves empreses de Lleida en van generar 1.917. 

En tercera posició i completant el podi, se situa Borges Agricultural & Industrial, l'empresa especialitzada en l'agricultura, el processat i el comerç d'olis d'oliva i llavors. Forma part del grup Borges i el 2021 va generar 450 milions d'euros.

Borges Agricultural & Industrial va generar 450 milions d'euros el 2021

Tot seguit, en quarta i cinquena posició, apareixen dues companyies que, precisament, formen part de la Corporació Alimentària Guissona: Agripercuaria de Guissona, amb 323 milions d'euros de facturació i bonÀrea Energia, amb 308 milions. 

Cereals i energia

Cereals Torremorell és la sisena empresa amb més facturació, concretament amb una xifra que s'eleva als 199 milions d'euros. Forma part d'un grup familiar fundat el 1984 amb seu a Algerri i especialitzat en la producció i comercialització de cereals, adobs, cria i engreix de ramaderia porcina. La segueix en setena posició Nufri, l'empresa especialitzada en l'agricultura i la fruita amb seu a Mollerussa, que va facturar 191 milions d'euros. 

Fundada el 1963 a Balaguer, Piensos del Segre és la vuitena empresa que més diners genera a Lleida amb una facturació de 184 milions d'euros. Avui dia, està especialitzada en pinso per a animals i s'encarrega de tota la cadena de valor, des de la cria d'animals fins a la comercialització.

En la part final del rànquing es troba Supsa Supermercats Pujol, conegut especialment pels seus establiments Plusfresc. L'empresa que va néixer el 1929 com una botiga de queviures a Lleida ocupa la novena posició, mentre que Borges Branded Foods ocupa la desena amb una facturació de 159 milions d'euros.

El rànquing

  1. Corporació Alimentària Guissona: 2.250 milions d'euros
  2. Compañía General de Compras Agropecuarias: 838 milions.
  3. Borges Agricultural & Industrial: 450 milions.
  4. Agripercuaria de Guissona: 323 milions.
  5. bonÀrea Energia: 308 milions. 
  6. Cereals Torremorell: 199 milions.
  7. Nufri: 191 milions.
  8. Piensos del Segre: 184 milions.
  9. Supsa Supermercats Pujol.
  10. Borges Branded Foods: 159 milions d'euros.
Avui et destaquem
El més llegit