Els 10 esportistes millor pagats del món

Tres futbolistes lideren la llista de Forbes dels esportistes millor pagats, on Aràbia Saudí té un paper molt rellevant

L'anunci del fitxatge de Cristiano Ronaldo per l'Al-Nassr L'anunci del fitxatge de Cristiano Ronaldo per l'Al-Nassr

Aràbia Saudita està fent saltar pels aires tots els registres econòmics en el món de l'esport. En futbol, Cristiano Ronaldo (200 milions de dòlars l'any) o Karim Benzema (100 milions de dòlars) són els dos exemples més recents. Fins i tot Messi va ser temptat pel país àrab, tot i que finalment va optar pel futbol nord-americà. Messi qui havasent temptat pel país àrab. Però no és l'únic esport on els seus diners han entrat amb una força insòlita. En golf, van crear el circuit LIV, per fer competència al PGA, i s'han endut alguns dels millors golfistes.

Una realitat que es constata en la llista dels 10 esportistes més ben pagats del 2023 de Forbes, elaborat amb dades d'entre maig de 2022 i maig de 2023. Cristiano Ronaldo l'encapçala gràcies al seu fitxatge per l'Al-Nassr. I dos golfistes que han signat per LIV Golf hi apareixen, tot i perdre gairebé tots els seus patrocinadors, que miren aquest circuit amb recel. 

El rànquing està liderat per tres futbolistes i també hi ha tres jugadors de la NBA:

10. Kevin Durant, jugador de bàsquet: 89,1 milions de dòlars. 34 anys, Estats Units. Milita als Phoenix Suns de la NBA. El seu salari és de 44,1 milions i obté 45 milions a través de patrocinis i acords comercials i projectes empresarials. A més, acaba de signar un contracte vitalici amb Nike.

9. Roger Federer, tenista: 95,1 milions de dòlars. 41 anys, Suïssa. Un dels millors tenistes de la història, tot i estar pràcticament retirat ja al 2022, continua sent un dels esportistes que més diners ingressa. Això explica que només ha aconseguit 100.000 dòlars per la seva feina a les pistes de tennis. Tota la resta, 95 milions, són contractes comercials i inversions.

8. Stephen Curry, jugador de bàsquet: 100,4 milions de dòlars. 35 anys, Estats Units. Jugador de la NBA, actualment forma part dels Golden State Warriors. Cobra 48,4 milions com a salari (el més alt de la competició) i 54 milions fora de les pistes.

7. Phil Mickelson, golfista: 106 milions de dòlars. 52 anys, Estats Units. Guanyador de sis majors i un dels millors golfistes de la història. Gairebé tota la seva fortuna (104 milions) prové dels seus resultats en campionats i pel seu pas al circuit de LIV Golf, impulsat per Aràbia Saudí. En canvi, ha perdut molts patrocinadors, que miren amb recel aquest circuit. Entre el 2006 i el 2016 també va estar entre els deu millor pagats.

6. Dustin Johnson, golfista: 107 milions de dòlars. 38 anys, Estats Units. Com Mickelson, la majoria dels seus ingressos són del golf (102 milions). I és que també ha fet el pas al LIV Golf, el que els hi ha tret molts patrocinadors. Només per guanyar el torneig individual del LIV Golf es va emportar 18 milions de dòlars. Tot i perdre patrocinadors, el LIV Golf li ha sortit rendible: el 2022 no estava ni entre els 50 esportistes millor pagats.

5. Canelo Álvarez, boxejador: 110 milions de dòlars. 32 anys, Mèxic. 100 milions provenen dels seus combats, mentre que els patrocinis li reporten uns 10 milions. Per cada combat guanya desenes de milions de dòlars. De fet, la seva fortuna del 2023 la deu exclussivament a dos combats.

4. LeBron James, jugador de bàsquet: 119,5 milions de dòlars. 38 anys, Estats Units. Un dels millors jugadors de la història de la NBA, actualment forma part dels Lakers. Més enllà de ser una llegenda d’aquest esport, ha destacat pels seus projectes empresarials. Fora de les pistes va guanyar 75 milions. Entre altres, és accionista minoritari d’equips de futbol com el Milan o el Liverpool. El contracte com a jugador de bàsquet és de 44,5 milions.

3. Kylian Mbappé, futbolista: 120 milions de dòlars. 24 anys, França. El més jove de la llista i l’únic de menys de 30 anys. El seu salari és de 100 milions de dòlars, que va ser un rècord en el seu moment. L’explicació? El PSG, el seu club, és propietat de l’emir de Qatar.  Com a Aràbia Saudí, els diners no són una barrera.

2. Lionel Messi, futbolista: 130 milions de dòlars. 34 anys, Argentina. Del mateix equip que Mbappe, el seu salari és de 65 milions. La resta (65 milions) prové de patrocinis i inversions. Adidas, Budweiser i PepsiCo són algunes de les empreses amb les quals té acords comercials. Entre altres, és propietari de diversos hotels amb la cadena MiM.

1. Cristiano Ronaldo, futbolista: 136 milions de dòlars. 36 anys, Portugal. Els seus contractes com a futbolista li van reportar 46 milions de dòlars (cal destacar que no es comptabilitza tot el contracte amb l’Al-Nassr, ja que es va firmar a finals d’any). Fora del camp va generar 90 milions.

Avui et destaquem
El més llegit