Els 23 hotels de Gran Luxe de Catalunya

L'habitació d'hotel més cara de Barcelona és una suite de més de 200 metres quadrats del Mandarin Oriental que s'enfila fins als 11.000 euros

El Terrat, la terrassa de l'hotel Mandarin Oriental | Cedida El Terrat, la terrassa de l'hotel Mandarin Oriental | Cedida

Tradicionalment els hotels s'han dividit en cinc categories: d'una a cinc estrelles. Però en els últims anys s'ha anat ampliant i ja hi ha hotels de sis estrelles i, fins i tot, de set. Només un hotel a tot el món té aquesta qualificació, el Burj Al Arab, una torre de 321 metres d'alçada construïda en una illa artificial a Dubai. 

Catalunya no es va voler quedar enrere en la classificació del luxe i ja al 2011 va estrenar la categoria d'hotels de Gran Luxe. Segons la Guia oficial d'establiments turístics de la Generalitat, hi ha 23 hotels al país amb aquest reconeixement. Estan distingits amb una placa amb cinc estrelles i una GL al costat. Per tal d'accedir a aquesta categoria, es valoren aspectes com els serveis que s'ofereixen, les mides de les habitacions i banys o els complements que es donen als inquilins.

Dinou d'aquests hotels de Gran Luxe estan a Barcelona, mentre que la resta es troben entre la costa i el Pirineu. Els preus per nit varien molt i poden anar des dels 175 euros fins al 11.000 euros.

Hotels de Gran Luxe a Barcelona: de 175 a 11.000 euros

Els hotels amb la distinció de Gran Luxe a Barcelona són: Almanac, Le Meridien, The Barcelona Edition, The One, Abac, Alma, Arts, Casa Fuster, El Palace, Eurostars, Gran Hotel La Florida, Hotel Nobu, Majestic, Mandarin Oriental, Mercer, Miramar, The Serras, The Wittmore i W Barcelona. 

Tot i que tots comparteixen distinció, la diferència de preus entre alguns d'ells és abismal. Per exemple, un reserva d'una nit de cap de setmana al Gran Hotel La Florida pot costar uns 175 euros, mentre que al Mandarin Oriental no es troba res per menys de 2.000 euros. I una nit al Mandarin a la suite penthouse, un espai de 236 metres quadrats amb vistes al passeig de Gràcia, s'enfila per sobre dels 11.000 euros.

Hotels de Gran Luxe a Catalunya

Gairebé tots els hotels de Gran Luxe es troben a Barcelona, tot i que també n'hi ha quatre en altres poblacions. A la Costa Brava n'hi ha dos: l'Alàbriga Hotel a Sant Feliu de Guíxols i La Gavina a Castell d'Aro. A La Gavina, per al mes d'agost, es troben habitacions a partir dels 500 euros la nit, però la suite més cara té un preu de més de 2.200 euros. A l'Alabriga superen els 900 euros.

A la Costa Daurada, al Vendrell, es troba Le Meridien Ra Beach Hotel&Spa. Finalment, l'únic hotel de Gran Luxe fora de Barcelona i la costa és el Val de Neu a Vaquèira, amb preus durant la temporada d'esquí entre els 500 i els 1.100 euros.

Avui et destaquem
El més llegit