El Barça, l'equip de futbol més valuós del món (i 19 més)

El FC Barcelona desbanca el Reial Madrid i el Manchester United i es converteix, per primera vegada, en l'equip més valuós del món segons Forbes

El Barça guanya la Copa del Rei 2020-2021 | Europa Press El Barça guanya la Copa del Rei 2020-2021 | Europa Press

El guanyador de la Copa del Rei de futbol 2020-2021 és l'equip més valuós del món. Per primera vegada, el FC Barcelona es planta a la primera posició de la llista Forbes gràcies al valor del club situat en els 4.760 milions de dòlars. L'equip blaugrana desbanca així el Reial Madrid i el Manchester United, que no només encapçalaven la llista l'any passat, sinó que, a més, durant els últims 16 anys havien monopolitzat aquesta posició cinc vegades l'equip de la capital espanyola i 11 l'equip anglosaxó.

Si bé la mitjana dels equips més valuosos del planeta se situa en 2.280 milions de dòlars, tant el Barça com el Madrid -situat en el top 2 del rànquing- més que dupliquen aquesta xifra. Per la seva banda, el Manchester United, que sempre s'havia mogut entre la primera i la segona posició, cau fins la quarta superat, també, pel Bayern de Munich. De fet, la diferència entre els dos equips rivals només varia en 5 milions de dòlars i tots dos clubs van ingressar 792 milions de dòlars el 2020 -la mitjana dels clubs inclosos en la taula és de 441 milions d'euros- i tenen un deute del 6%.

Ara bé, la crisi de la covid-19 ha rebaixat en un 70% la mitjana dels ingressos operatius dels clubs durant la temporada 2019-2020 ja que, segons recorda Forbes, les principals lligues europees encara no permeten que vagin espectadors als camps. Però, mentrestant, el valor mitjà dels equips s'ha elevat en un 30% en els darrers dos anys, sent d'un 18% l'increment del valor del FC Barcelona, d'un 12% el del Reial Madrid i 5% el de l'Atlético de Madrid, que es planta a la 13a plaça del rànquing.

 

A banda d'aquests, crida especialment l'atenció la situació del Liverpool, que escala a la cinquena posició del rànquing amb un increment del 88% del seu valor en només dos anys. I és que els equips anglesos són els més valuosos de tot el món amb set clubs que entren en el rànquing, seguit dels d'Espanya i Itàlia amb tres cada un, Alemanya amb dos i un per França i els Països Baixos.

Sigui com sigui, que Leo Messi s'hagi quedat -de moment- un any més al Barça, ha fet que el club blaugrana coroni aquest rànquing en un any que ha estat marcat per la marxa de Bartomeu, el triomf de Laporta a les eleccions i un 10 que ha recuperat els seus partits i jugades que, encara avui, ens fascinen a tots.

Més informació
La renaixença del Barça II: darrere l'aval
El Barça ja té president: davant d’una nova renaixença?
Avui et destaquem
El més llegit