Les principals preocupacions dels CEOs

El 57% dels grans directius mundials preveu una millora de la conjuntura econonòmica internacional

Jimmy Wales (Wikipedia), Kate Roberts (YouthAids) i Mark Zuckerberg (Facebook) | Robert Scoble Jimmy Wales (Wikipedia), Kate Roberts (YouthAids) i Mark Zuckerberg (Facebook) | Robert Scoble

Optimisme i més optimisme. Aquesta és la recepta principal dels CEOs d'arreu del món en el seu pronòstic sobre l'evolució de l'economia durant el 2018. Tot i això, la XXI Enquesta Mundial de CEOs elaborada per PwC posa de manifest les principals preocupacions dels 1.239 màxims executius de més de 85 països diferents. Així doncs, què és el que més destorba als màxims dirigents empresarials a l'hora d'anar a dormir tenint en compte un entorn complex i canviant com l'actual?

En primer lloc, repeteix l'excés de regulació. Els canvis arriben en les següents posicions. La falta de capacitats clau i la velocitat dels canvis tecnològics han deixat pas al terrorisme, la incertesa geopolítica i els ciberatacs que han pujat fins al top 4. A continuació, també destaquen la disponibilitat de capacitats clau, la velocitat del canvi tecnològic, l'augment de les càrregues fiscals, el populisme o el canvi climàtic, entre d'altres.

 

 

Malgrat tot plegat, l'optimisme torna al terreny de joc. De fet, hi ha un 57% dels màxims directius mundials i un 63% dels espanyols que preveu una millora de la conjuntura econòmica internacional durant el 2018. Poc després de la celebració del Fòrum Econòmic Mundial de Davos, la gran majoria coincideix en una mateixa visió: anem cap a un "ecosistema cada vegada més fragmentat i format per múltiples sistemes legislatius i de valors" així com "un ordre internacional amb grans blocs regionals". 

Més informació
Les empreses més valuoses del món
Les millors habilitats empresarials del 2017
Els països amb les empreses més eficients
Avui et destaquem
El més llegit