Les empreses dels mil milions d'euros

Aquestes són les 22 empreses que superen els mil milions d'euros de facturació a la demarcació de Barcelona

La fàbrica de Seat a Martorell | Seat La fàbrica de Seat a Martorell | Seat

Les 250 principals empreses de la demarcació de Barcelona concentren més del 40% del volum de negoci que generen totes les societats mercantils de la província. Això vol dir que només un 0,3% de totes les companyies facturen gairebé la meitat dels 287.286 milions d'euros de volum de negoci que concentren entre totes. Són dades de l'informe Estructura Empresarial de la Diputació de Barcelona.

Però és que només 22 empreses tenen una facturació de 54.470 milions d'euros. Són les companyies que superen els mil milions d'euros de negoci. Destaquen les del sector de l'automoció com Seat, Volkswagen, Audi España i Nissan Motor Iberica. El sector energètic, amb la presència de diferents diferents societats vinculades a Gas Natural i Endesa. O l'alimentació, ja sigui de venta a l'engròs o al detall, també hi és representada, amb Lidl, Nestlé España, Cargill o Bon Preu.

La primera de totes, amb diferència, és Seat. I les tres següents formen part de Gas Natural.

Empreses amb més facturació de Barcelona
Infogram

Energia, farmacèutiques i comerç

El sector energètic i de subministradores és el que genera un major volum de negoci a la província de Barcelona i concentra el 9% del total de facturació.

A continuació hi ha el químic i farmacèutic. Malgrat que entre les 22 principals empreses només n'hi ha tres d'aquest sector, és l'àmbit amb un nombre més grans de societats anònimes i amb el major percentatge d'empreses que superen els deu milions d'euros de negoci. De fet, el 30% de les 744 empreses farmacèutiques o químiques superen aquesta xifra.

A l'altra banda hi ha el sector primari. La presència de l’agricultura i la ramaderia a la demarcació de Barcelona és modesta en termes econòmics, només el 0,3% de la facturació total de les societats mercantils de la demarcació procedeix d’aquest sector d’activitat. I un terç del volum de negoci total de la província es concentra a Osona. De fet, les comarques barcelonines aporten menys del 20% de la facturació total del sector a Catalunya.

Els municipis amb més volum de negoci

I si la concentració en determinades empreses o sectors és important, encara ho és més pel que fa a territori. De les 22 empreses que superen els mil milions de volum de negoci, a Barcelona n'hi ha dotze. De fet, la capital catalana concentra més de 120.000 milions d'euros de facturació, dels 287.000 milions del total de la demarcació.

Segueixen a Barcelona les ciutats de El Prat, amb Volskswagen i Vueling com a principals companyies, i Martorell, amb Seat com a símbol.

Més informació
Els països amb més (i menys) llibertat de premsa del món
Els graus universitaris amb més cotització, dones i inserció laboral
Les ciutats més cares d'Europa per llogar un pis
Avui et destaquem
El més llegit