• Espot Esquí i Baqueira Beret, els dos extrems en el rànquing d'estacions d'esquí catalanes

Espot Esquí i Baqueira Beret, els dos extrems en el rànquing d'estacions d'esquí catalanes

Malgrat haver-hi un extens ventall de preus, Catalunya és considerada "una destinació ideal per gaudir plenament dels esports hivernals"

Baqueira Beret ha estat el primer equipament a obrir pistes a tot l'Estat | ACN
Baqueira Beret ha estat el primer equipament a obrir pistes a tot l'Estat | ACN
David Lombrana VIA Empresa
Periodista
Barcelona
04 de Desembre de 2023

Malgrat que per als amants de la neu les previsions d’aquest hivern no són les millors, la temporada d’enguany acaba d'engegar. Baqueira Beret va acollir el 25 de novembre els primers esquiadors que han pogut xafar neu gràcies a les nevades dels darrers dies, que han permès acumular entre 30 i 35 centímetres i també a les baixestemperatures que han ajudat a fabricar-la. El complex de la Vall d'Aran i les Valls d'Àneu ha estat el primer a obrir pistes a tot Catalunya i l'Estat amb un dominiesquiable de 30 quilòmetres, tres més del previst, i amb 15 remuntadors dels 36 que l'estació posarà en funcionament.

 

L’obertura de les equipacions d’arreu del país serà progressiva a mesura que la neu vagi calant durant els inicis d’aquest hivern. A més, la portaveu del Govern, PatriciaPlaja, va assenyalar el passat dimarts que les pistes d'esquí de la Generalitat podran fabricar neu artificial malgrat la sequera a Catalunya perquè l'aigua que usen "no pot tenir cap altra utilitat" i que ​​no es gasta "ni un litre" d'aigua potable. Així, mentre milers de catalans es preparen per gaudir de l’esport d’hivern més popular, el portal web Holidu ha publicat un rànquing en clau estatal que ​​determina les combinacions d’estacions i allotjaments més econòmiques, les més cares i les que millor relació qualitat-preu tenen.

Baqueira Beret ha estat el primer equipament a obrir pistes a tot Catalunya i l'Estat

Com a norma general, els principals factors que influeixen en el preu del forfet són la qualitat de les pistes i els quilòmetres esquiables, molt més enllà de la seva ubicació. Per aquest motiu, Lleida és capaç de reunir les pistes més barates de Catalunya, EspotEsquí (amb una mitjana de 70 euros), i les més cares, BaqueiraBeret (160 euros). 

 

Gran presència catalana al rànquing de pistes econòmiques

Continuant la inèrcia del Black Friday i cercant els millors preus, en el top 10 estatal de les pistes més econòmiques observem que les primeres posicions queden reservades per a equipaments de fora de Catalunya: Valgrande Pajares (Astúries), Valdezcaray (La Rioja) i Sierra de Béjar (Castella-i-Lleó) ofereixen combinacions d’allotjament i esquí per menys de 60 euros. 

Boí Taüll i Port del Compte, per un preu molt similar, ofereixen una superfície esquiable molt superior

A partir de la setena posició -i dels 70 euros- trobem les primeres opcions catalanes: EspotEsquí (70 euros), PortAiné (76 euros), BoíTaüll i Port del Compte (ambdues amb 77 euros), completen aquest top 10. Val a dir que, en el cas d’aquestes dues darreres opcions, la superfície total esquiable pot disposar de fins al doble de quilometratge que les anteriors. Amb 41 i 40 quilòmetres esquiables, ofereixen una superfície molt superior respecte a les anteriorment mencionades Valgrande Pajares o Valdezcaray, que n’ofereixen 25 i 22 respectivament.

Baqueira Beret, Masella i La Molina: cares, però molt ben valorades

Entre les estacions més cares trobem també les opcions més populars. Al cap i a la fi, a excepció de Baqueira Beret, en el cas de Catalunya la diferència de preus no és gaire extensa en relació amb les opcions del rànquing anterior. El forfet a Baqueira va passar dels 39,50 euros als 66 de la tarifa general el passat dissabte. Sumant un allotjament d’uns 100 euros per persona i nit, és el destí més car de tot l’Estat on anar a esquiar. Amb una superfície total esquiable de 165 quilòmetres, Baqueira Beret és una opció de primer nivell per a tots els amants dels esports hivernals.

Sierra Nevada i Aramón Formigal, amb 134 i 132 euros respectivament, són les opcions més cares fora de Catalunya. Tant el preu del forfet com de l’allotjament són lleugerament inferiors als de Baqueira, però també ho són les seves superfícies esquiables (108 i 137 quilòmetres). La Masella i La Molina ocupen la 8a i 9a posició al rànquing de destinacions més cares a l’Estat, amb una superfície total molt similar: 74 i 71 quilòmetres esquiables. 

Baqueira Beret és el destí més car de tot l’Estat on anar a esquiar

A més, per a tothom qui aprofita plenament aquest període de l’any, l’opció del forfet per accedir a la Masella i La Molina dona accés a 145 quilòmetres de domini esquiable a només una hora i mitja de la capital catalana. Ambdues estacions, amb unes 6.000 valoracions a Google cadascuna, compten amb una mitjana de 4,2 sobre 5, fet que les situa com a unes de les millors opcions per esquiar al país.

La Masella: segona estació de l’Estat en relació qualitat-preu

De fet, el mateix estudi d’Holidu, situa la Masella com la segona estació de tot l’Estat amb millor relació qualitat-preu. “Masella, al Pirineu Català, destaca com una de les estacions d’esquí més rellevants de l’Estat. Reconeguda per la seva extensió i qualitat de serveis, ofereix una experiència excel·lent per als amants de la neu, si a això hi afegim un preu força bo”, apunta l’estudi, concloent que la Masella “és una destinació ideal per gaudir plenament dels esports hivernals i totes aquelles activitats que s'hi desenvolupen”.