Les ciutats d'Europa amb més inversió en startups

Barcelona se situa a la quarta posició amb 612 milions d'euros invertits en l'ecosistema emprenedor durant el 2017

Sanitat autoritza la mobilitat entre les tres regions sanitàries de Barcelona. FOTO: Arxiu Sanitat autoritza la mobilitat entre les tres regions sanitàries de Barcelona. FOTO: Arxiu

L'ecosistema tecnològic d'Europa està d'enhorabona. Tancarà un any de rècord amb 16.000 milions d'euros invertits en 3.449 operacions en startups, el que suposa un 32,5% més que l'any anterior, segons es posa de manifest en la tercera edició de l'informe de la plataforma Atomico. Més concretament, Londres encapçala el rànquing de ciutats europees amb més inversió amb 4.305 milions d'euros. La segueixen Berlín i París. 

Mentrestant, Barcelona repeteix aquest any a la quarta posició amb 612 milions d'euros invertits. A tall de comparació, la capital catalana va recaptar 69,5 milions d'euros el 2013 i 294 milions d'euros el 2015. Per darrere es troben ciutats com Estocolm, Dublín, Amsterdam, Viena, Madrid o Munic. De fet, la capital espanyola ha passat d'acariciar els 250 milions d'euros durant el 2016 a caure ara per sota dels 230 milions d'euros en inversió en startups.

El cap de recerca d'Atomico, Tom Wheimer, reivindica que "l'estat de la tecnologia europea durant el 2017 és el més que fort que hi ha hagut mai" i que "Europa està construint un ecosistema tecnològic a la seva imatge". De fet, destaca l'agrupació de talent, l'ambició global dels fundadors o el creixement de la base inversora com a grans fortaleses d'una Europa que marca el seu propi ritme. "La probabilitat que la propera companyia que defineixi la indústria pugui venir d'Europa i es converteixi en una de les més valuoses del món mai ha sigut tan alta", augura.

Tot i això, EUA encara es troba a anys llum, pràcticament multiplicant per quatre la xifra d'inversió d'Europa i duplicant el seu volum d'operacions.

 
Més informació
Els 'hubs' d'startups més potents d'Europa
Les ciutats amb més alta tecnologia
10 startups barcelonines, entre les més innovadores d’Europa
Avui et destaquem
El més llegit