Les 20 ciutats que organitzen més congressos

Barcelona es consolida al podi (3a) per segon any consecutiu només superada per París i Viena

Qualsevol persona que passi sovint pels recintes firals de Barcelona n'és conscient. La capital catalana acull constantment congressos de tota mena. Durant el 2016 en van ser 181 segons el rànquing anual que elabora l'International Congress and Convention Association (ICCA). Fent números, això significa un congrés cada dos dies. La ciutat es consolida com a referència en el turisme de reunions, situant-se al podi per segon any consecutiu (i tercer històric) només per darrere de París i Viena.

El rànquing de l'ICCA destaca que el 2016 ha estat històric pel nombre total de congressos a escala mundial. En total, en comptabilitza 12.212, rècord absolut de tots els temps i 136 més que el 2015. De fet, les seves estadístiques mostren com el nombre total de congressos es dobla cada deu anys.

París recupera el primer lloc que ja tenia el 2014 en detriment de Berlín, que cau fins a la quarta plaça. Qui escala dues posicions fins al segon graó del podi és Viena. Per darrere, destaca la caiguda de Madrid, que del 5è passa al 7è lloc, empatada amb Amsterdam amb 144 congressos acollits durant el 2016.
 

 

 


Pel que fa a l'agregat per països, no hi ha cap canvi en el podi respecte l'any anterior. D'aquesta manera, els Estats Units (934), Alemanya (689) i el Regne Unit (582) són els països que més congressos han rebut. Just al darrere, França (545) supera Espanya (533) i li pren la 4a posició.

 

Avui et destaquem
El més llegit