Les empreses amb la RSC més ben valorada

La Caixa és l'entitat amb una RSC més ben valorada, per davant del Santander i Telefónica / Movistar

La XIV edició de l'estudi KAR elaborat per Ipsos, companyia experta en investigació de mercat i estudis d'opinió, ha analitzat la situació econòmica i les polítiques de Responsabilitat Social Corporativa de les principals companyies espanyoles. Ho ha fet a través de l'opinió de periodisites, entitats del tercer sector, polítics, líders empresarials, analistes financers i acadèmics. D'aquesta manera, l'entitat que han situat al capdavant ha estat La Caixa.

El sector financer és el que més presència té en el rànquing, amb el Banc Santander ocupant el segon lloc. Les TIC, amb Telefónica i Microsoft, o l'alimentació i begudes amb Coca-Cola i Danone, són els altres sectors representatats juntament amb el de les assegurances i el sector energètic.

Els participants en l'estudi valoren de forma positiva l'augment de la consciència responsable de les empreses i la seva millora en actuacions d'aquest tipus. Ara bé, el sentiment general és que encara podrien fer alguna cosa més. El 81% dels enquestats creu que les empreses no presten suficient atenció a les iniciatives d'RSC; i el 84% considera que la lesgislació hauria de regular impulsant el compromís de les empreses amb la RSC.

Aquestes són les empreses que amb una actuació en RSC més ben valorada:

1. La Caixa
2. Santander
3. Telefónica / Movistar
4.
 Coca-Cola
5. Microsoft
6. Mapfre
7. Mútua Madrileña
8. Repsol
9. Danone
10. IberdrolaAvui et destaquem
El més llegit