Les habilitats bàsiques per ser un bon líder

Inspirar i motivar els altres, mostrar una alta integritat i honestedat, així com resoldre problemes; les habilitats més importants per liderar

Fan falta diferents habilitats per tenir èxit segons el nivell de lideratge? O n'hi ha de bàsiques ja sigui per un comandament intermig que per un CEO? Aquestes preguntes ha intentat respondre la prestigiosa Harvard Business Review. I ho ha fet mitjançant una enquesta a 332.860 persones, incloent caps, companys i subordinats. Els resultats han demostrat que, més enllà del nivell de comandament, les habilitats més requerides per exercir el lideratge es repeteixen en tots els casos. La principal, inspirar i motivar els altres.

L'estudi també destaca que tot i que hi ha algunes habilitats més necessàries que d'altres segons cada nivell de lideratge (resoldre problemes a baixos nivells, capacitat estratègica al capdamunt de l'empresa), realment totes són útils i necessàries per aconseguir ascendir. És a dir, demostrar una bona capacitat d'anàlisi estratègica serà un punt a favor per ascendir en l'escala de lideratge dins l'empresa.

El resultat de tot plegat són 16 habilitats necessàries per exercir un bon lideratge empresarial, ordenades de més a menys bàsiques. Aquestes són les habilitats més importants per ser un bon líder:


1. Inspirar i motivar els altres
2. Mostrar una alta integritat i honestedat
3. Resoldre problemes
4. Estar molt enfocat als resultats
5. Comunicar poderosament i prolíficament
6. Col·laborar i promocionar el treball en equip
7. Construir relacions
8. Mostrar experiència tècnica i professional
9. Mostrar perspectiva estratègica
10. Ajudar a desenvolupar els altres
11. Tenir iniciativa
12. Innovar
13. Ser el campió del canvi
14. Connectar el grup amb el món exterior
15. Establir objectius ambiciosos
16. Practicar l'autodesenvolupament

Avui et destaquem
El més llegit