Els lloguers més cars de Barcelona

El Baix Llobregat i les zones altes de la capital dominen els primers llocs dels barris i pobles amb els preus de l'habitatge més alts de la demarcació

El sud de la costa del Baix Llobregat concentra alguns dels lloguers més cars de Barcelona | Cedida El sud de la costa del Baix Llobregat concentra alguns dels lloguers més cars de Barcelona | Cedida

A Barcelona no s'hi viu barat. Segons un recent estudi de Fotocasa, la província és la segona de tot l'estat amb preus de lloguers més alts, només per sota de Gipuzkoa i substancialment per sobre de Madrid. Amb més de 14 euros per metre quadrat, la demarcació exigeix un gran percentatge de la renda als seus ciutadans per optar a un lloguer, però fins i tot en la província més inaccessible del país hi ha districtes que se'n van de preu – i el Baix Llobregat en concentra uns quants.

Segons la base de dades de preus de lloguer d'Idealista, la zona on més car és llogar un habitatge és, amb diferència, el barri de Les Botigues de Sitges. Limítrof entre Castelldefels i la localitat garrafenca, Les Botigues registra un preu de lloguer per mes i metre quadrat superior als 20 euros, més de sis euros per sobre de la mitjana de la demarcació. La zona comprèn les últimes edificacions del Passeig Marítim de Castelldefels, a més de dues urbanitzacions al voltant del turó del Rat Penat, ben a prop de la platja i el Port Ginesta.

 
Districtes i barris amb els lloguers més cars de Barcelona
Font: Idealista

 

Castelldefels concentra, a més de Les Botigues, alguns dels districtes més cars de Barcelona, especialment a la zona turística, al voltant del passeig marítim. Així, els barris de Baixador (16,79 euros al mes per metre quadrat), Lluminetes (16,23 €/m2) i La Pineda, amb 17,05 euros per metre quadrat al mes, també superen amb marge la mitjana barcelonina pel que fa a lloguers. També la zona de platja de la veïna Gavà, Gavà Mar, apareix entre les més cares del país i la província, amb lloguers que superen els 16,90 euros al mes per metre quadrat.

Al sud, la comarca del Garraf també concentra alguns dels districtes amb els lloguers més alts de Barcelona. El barri del Pla de Sant Pere, al garrafenc municipi de Cubelles, supera els 16,90 euros per metre quadrat al mes, mentre que al districte de Sant Sebastià – Aiguadolç, a Sitges, es poden trobar lloguers superiors als 15,41 euros mensuals per metre quadrat. Zones com el Vinyet – Terramar també es col·loquen per sobre de la mitjana de la demarcació, amb preus per metre quadrat que superen els 14,80 euros mensuals.

Fora de les zones turístiques de la Costa Central, només Sant Cugat del Vallès concentra més d'un barri amb preus per sobre dels 14,35 euros mensuals. És el cas de les demarcacions de Volpelleres i Can Mates. En el primer cas, el preus mitjans del lloguer es queden en 14,52€/mes el metre quadrat, mentre que qui vulgui llogar un habitatge a Can Matas haurà d'apropar-se més als 15 euros el metre: 14,97€/m2/mes.

Llogar a les capitals

Tot i que cap dels districtes de Barcelona ciutat supera el preu mitjà de Les Botigues de Sitges – ni, de fet, els 20 euros per metre quadrat – a la capital de la província es concentren la majoria dels barris més cars de la demarcació – i del país. El de La Barceloneta, a Ciutat Vella, es queda, de fet, a prop de la localitat garrafenca, amb preus mensuals per metre quadrat que freguen els 19,30 euros. La Dreta de l'Eixample també supera amplament la mitjana provincial, amb uns preus superiors als 16,40 euros per metre quadrat.

Com era d'esperar, el districte que concentra més barris amb preus superiors als 14,35 euros de la província és el de Sarrià – Sant Gervasi, tot i que només a dos dels seus barris se superen els 16 euros – Les Tres Torres i Pedralbes, amb 16,34 i 16,18 €/m2 respectivament. Sarrià, La Bonanova o Sant Gervasi Galvà també superen els 15 euros mensuals per metre quadrat, així com el barri del Putxet, que ho fa per només uns cèntims: 15,08€/m2 mensuals.

Segons les dades d'Idealista, la resta de capitals registren uns preus mitjans molt inferiors als de Barcelona, fins i tot als seus districtes més cars. Si es consulta el portal, es pot observar com Migdia-Casernes, el barri amb lloguers mitjans més alts de Girona, el preu mensual per metre quadrat es queda en els 9,94 euros. A Tarragona, el barri de l'Eixample ofereix uns lloguers d'uns 9,03€ per metre quadrat – sent l'àrea més cara de la província el Camp de Sant Pere, a Salou, amb uns 9,33 euros – mentre que la zona més cara de Lleida, el Centre Històric, es queda en 8,33€/m2/mes.

Més informació
Les millors startups de Barcelona (des d’Anglaterra)
On és més fàcil emprendre?
Catalunya és la darrera a acabar de pagar els seus impostos
Avui et destaquem
El més llegit