Barcelona és la tercera destinació preferida per visitar durant la Setmana Santa | iStock
Barcelona és la tercera destinació preferida per visitar durant la Setmana Santa | iStock

Les 30 destinacions 'top' per marxar durant la Setmana Santa

La majoria de viatgers opta per ciutats europees, d'entre les quals 13 són espanyoles

Arriben les vacances de Setmana Santa i amb elles les ganes de descansar, però com deia l'escriptor escocès Walter Scott, "descansar massa és oxidar-se". Justament per això, molts opten per aprofitar els dies de festa per fer una curta escapada, però... quines són les destinacions preferides per marxar fora? Segons el cercador de vols JetCost.es, d'entre les 30 ciutats top per agafar aire aquests dies, 13 són ciutats espanyoles. Barcelona i Madrid es planten en les primeres posicions del rànquing i es barregen amb altres capitals europees. Però alguns viatgers espanyols també opten per quatre destinacions de llarg recorregut, fora d'Europa.

Més info: Els llocs preferits per fer una escapada (i tendències per al 2019)

Madrid és la ciutat que més gent ha buscat com destinació entre els dies 12 i 22 d'abril -període en què està realitzat el càlcul- amb un total de 38.698 cerques, seguida de Londres amb 30.785 cerques i de Barcelona amb 24.939. Els aeroports de les capitals espanyoles ja van incrementar el seu trànsit significativament l'any passat, quan la Setmana Santa va caure entre el 25 de març i el 2 d'abril.

Si bé l'aeroport Adolfo Suárez-Barajas va créixer un 9,2% en passatgers al març del 2018 amb 4.581.990 viatgers, el Prat es va enlairar un 10,6% més amb 3.834.791 usuaris. A l'abril, el creixement es va mantenir estable: un 7% per a la capital espanyola amb 4.802.596 persones que hi van passar i un 3,1% per a la catalana amb 4.241.905 passatgers. Poc a poc, els dos aeroports ja anaven apropant posicions. De fet, el rebatejat com a aeroport Josep Tarradellas preveu tenir una capacitat per a 70 milions de passatgers el 2026 i ja ha crescut molt per damunt del previst: el 2018 va assolir els 50 milions.

Però, què és el que més crida l'atenció als viatgers a l'hora d'apostar per una destinació? I, per què de 30, 13 són ciutats espanyoles? Segons JetCost.es, l'atractiu d'Espanya té el seu origen en "oferta gastronòmica, cultural, d'oci..., que s'uneixen també a les seves grans possibilitats com a destinacions de compres, un factor en auge que sedueix molts turistes".

Tot això sense oblidar els clàssics com el clima, les platges, la festa nocturna, la riquesa cultural i la gastronomia, que també influeixen, i molt, quan arriba el moment de decantar-se per una destinació o una altra.

 

Precisament per tot plegat, Madrid lidera el rànquing seguida de Barcelona, Màlaga, Sevilla, Palma, Tenerife, Gran Canària, Alacant, València, Bilbao, Lanzarote, Eivissa i Santiago. I és que, a banda de les compres, el menjar o el clima, molts aprofiten per visitar les grans ciutats perquè alguns dels que viuen en elles marxen i les deixen "més buides".

A banda d'això, algunes ciutats espanyoles celebren les seves famoses processons, un atractiu turístic que no es pot oblidar per aquestes dates.

Mentrestant, les capitals europees que més triomfen són Londres, París, Roma, Àmsterdam, Brussel·les, Berlín i Lisboa i, pel que fa al terreny internacional, pugen al podi La Habana, Nova York i Miami.

 

Cultura, clima, menjar, compres, processons... Un portaveu de JetCost assegura que "l'interès dels espanyols per la seva terra no decau en cap època de l'any", però sosté que "naturalment, els períodes de vacances una mica més llargs, com la Setmana Santa, fa incrementar les cerques i reserves. I, pel que es veu, els turistes continuen volen sol, processons, cultura, gastronomia, bons hotels i infraestructures, i tot això ho ofereix Espanya". Com deia el filòsof José Vasconcelos, "un llibre, com un viatge, es comença amb inquietud i s'acaba amb melancolia". I tu, ja has satisfet el teu desig?

Més informació
Els països més saludables del món
Els 10 millors països del món per jubilar-se
Les 50 millors ciutats del món per trobar feina
Avui et destaquem
El més llegit