Una ciutat amb moltes ofertes de feina indica que l'economia va bé | iStock
Una ciutat amb moltes ofertes de feina indica que l'economia va bé | iStock

Les 50 millors ciutats del món per trobar feina

Barcelona i Madrid entren en el rànquing i les dues destaquen per la quantitat d'startups que s'hi creen

Trobar feina no és cosa fàcil. Deia William Shakespeare que "si tot l'any fos festa, divertir-se seria més avorrit que treballar", però també és cert que si no som feliços a la feina i no ens sentim valorats, segurament ens costarà més afrontar el dia a dia. La crisi va accelerar la fuga de talent a l'estranger i encara hi ha molta gent que decideix marxar per tenir una feina millor (o simplement per tenir feina). La plataforma Housing Anywhere ha elaborat una llista de les millors ciutats del món per treballar i ho ha fet sota els criteris vinculats amb l'oferta de feina disponible, el salari mitjà, el cost de la vida, la puntuació d'startups, la qualitat de vida i la mentalitat oberta.

Més info: Els 10 millors països del món per ser dona

Entre les 50 primeres, només s'hi troben dues ciutats espanyoles: Madrid i Barcelona. La primera ho fa en la 31a posició amb una puntuació de 22,91 punts. Destaca per la creació d'startups, pel cost i qualitat de vida i per la mentalitat oberta.

La capital catalana, de la seva banda, es troba en el 45è lloc amb una puntuació de 20,88. Els seus punts forts són les seves startups i la mentalitat oberta i també treu una bona puntuació en el cost i la qualitat de vida. La millor ciutat del món, segons la plataforma -que ha utilitzat dades públiques de totes les ciutats-, és Munic amb una puntuació de 31,12. Destaca, sobretot, per la qualitat de vida i la ment oberta.

Si estàs disposat a deixar-te portar i buscar feina en qualsevol ciutat del món, aquí tens el rànquing que t'ajudarà a decidir-te:

 

El rànquing contempla la xifra de feines disponibles en base a les ofertes publicades a LinkedIn, el salari mitjà el calcula amb el salari net mensual mitjà de cada ciutat i el cost de la vida l'analitza en funció dels preus dels béns de consum. Mentrestant, la puntuació d'startups ha estat calculada combinant diverses classificacions; la qualitat de vida, pels nivells de delictes denunciats, la qualitat de les institucions mèdiques i el medi ambient; i, finalment, la mentalitat oberta s'ha contemplat tenint en compte la capacitat dels ciutadans de parlar en anglès, l'amistat amb els estrangers i la tolerància racial, entre d'altres.

Si el món compta amb gairebé dos milions de ciutats, Barcelona és una privilegiada, però encara té camí per recórrer. Housing Anywhere assegura que les que es posin les piles, poden continuar escalant en el rànquing. De moment, però, Espanya s'haurà de conformar amb tenir dues capitals dins la llista, mentre que països com Alemanya en tenen set i els Estats Units en tenen 11. "Troba la felicitat a la feina o no seràs feliç". Paraula de Cristóbal Colón.

Més informació
Les 90 millors empreses per treballar a Catalunya
Les 10 millors ciutats del món el 2019
Avui et destaquem
El més llegit