Espanya és el desè millor país del món per jubilar-se | iStock
Espanya és el desè millor país del món per jubilar-se | iStock

Els 10 millors països del món per jubilar-se

El preu de l'habitatge, el cost de la vida, la política i el clima són els factors que més influeixen a l'hora de decidir on retirar-se

Espanya és el desè millor país del món per jubilar-se. Així es desprèn de l'Índex Global de Retir Anual que des de fa pràcticament 30 anys elabora la revista International Living i que posiciona Panamà com el lloc ideal per retirar-se per excel·lència. Basant-se en variables com l'estil i el cost de la vida, la sanitat o el clima, el país tropical triomfa per la seva ubicació propera als Estats Units, el seu bon temps i la baixa càrrega fiscal. A més, els jubilats gaudeixen de molts descomptes i, si véns d'un altre país, no pagaràs cap impost sobre la renda perquè els ingressos obtinguts en un altre país queden exempts.

Més info: Les 50 millors ciutats del món per trobar feina

Sota la premissa que "no haureu de renunciar a res" si viviu aquí, Espanya es converteix en la desena destinació millor valorada en el rànquing per les seves platges, el clima i la diversitat de paisatges. La revista, a més, destaca les fruites i verdures espanyoles, els hàbits alimentaris, el cost de la vida, les connexions ferroviàries i el sistema sanitari.

 

Entre Panamà i Espanya, s'hi troba Costa Rica, que triomfa per la seva "bellesa natural", el clima tropical, el baix cost de la vida i la seva "democràcia estable". La segueixen Mèxic i Equador per unes característiques similars, mentre que la cinquena posició canvia de continent per Àsia i viatja fins a Malàisia, que destaca, també, pel baix cost de la vida, els paisatges, el clima, l'assistència sanitària i el preu del lloguer.

Ja a la sisena plaça, tornem a volar fins Amèrica per establir-nos a Colòmbia, "el segon país amb més biodiversitat del món". En setè lloc s'hi troba Portugal, un bon país per jubilar-se per "l'estil de vida assequible" ja que és el segon país més barat d'Europa després de Bulgària i, a més, va entrar en la quarta posició dins de l'Índex Global de la Pau del 2018 com al quart país més segur del món.

El cost de la vida i dels lloguers, els paisatges i el menjar eleven el Perú a la vuitena posició del rànquing, seguit de Tailàndia, que destaca per la seva seguretat, també el cost de la vida i els seus programes per a jubilats que són uns dels "més atractius del món".

Diuen que a la varietat hi ha el gust i que cal arriscar-se per triomfar. I, durant la jubilació, també és possible fer-ho si saps triar bé quin estil de vida desitges per passar uns anys màgics plens d'aventures. I és que, com deia Gabriel García Márquez, "no és cert que la gent deixi de perseguir els seus somnis perquè envelleixen, envelleixen perquè deixen de perseguir els seus somnis".

Més informació
Els 10 millors països del món per ser dona
Les 90 millors empreses per treballar a Catalunya
Els llocs preferits per fer una escapada (i tendències per al 2019)
Avui et destaquem
El més llegit