El Racó d'en Cesc de Barcelona és el 25è millor restaurant de l'Estat | El Racó d'en Cesc
El Racó d'en Cesc de Barcelona és el 25è millor restaurant de l'Estat | El Racó d'en Cesc

Els 100 millors restaurants de l'Estat (26 són a Catalunya)

EL 26% dels millors locals per menjar d'Espanya porten segell català i, d'aquests, 17 són a Barcelona ciutat

Triar restaurant no és cosa fàcil. Cada vegada hi ha més oferta i varietat gastronòmica i, tot i que, com deia Ciceró, "el plaer dels banquets ha de mesurar-se no per l'abundància dels menjars, sinó per la reunió dels amics i la seva conversa", a molts ens agrada encertar el lloc i gaudir de l'àpat. És per això que El Tenedor fa una selecció dels 100 millors restaurants de l'Estat espanyol basant-se en els milers d'opinions dels seus usuaris i fent una triangulació entre gastronomia, decoració i servei. Del centenar de locals, 26 són a Catalunya i 17 d'aquests a Barcelona. La segueix la Comunitat de Madrid amb 13 restaurants, 12 a la capital, i després Andalusia, amb nou locals considerats com els millors d'Espanya. 

 

Segons la plataforma de reserves per internet, els restaurants que més triomfen són els que es troben dins la seva secció insider, la que es dedica a seleccionar els restaurants que els usuaris recomanarien amb "els ulls tancats". Allà s'hi troben els locals "del moment", emblemàtics, de barris emergents, de xefs reconeguts i amb Estrelles Michelin... Una secció que barreja la cuina, el servei, l'ambient, la popularitat i el preu i que revisa les més d'11 milions d'opinions dels clients en els més de 50.000 restaurants que apareixen a la plataforma.

Uns quants milers de restaurants que tenen el seu top 100 i que, a pràcticament cada comunitat autònoma de l'Estat, tenen el privilegi de tenir-ne un, tot i que Catalunya torni a imposar-se a la resta, ara en la gastronomia. A banda de comptar amb 17 locals a la ciutat comtal, també n'apareixen dos a Girona i un a Sant Cugat, Santa Coloma de Gramenet, Bellví, Cardona o Perelada.

 

Però no només El Tenedor fa tries dels millors restaurants. També la plataforma Opinionated About Dining (OAD) ha volgut dir la seva pel que fa als millors locals en tradició i producte a Europa i, del top 10 del seu rànquing, nou són restaurants espanyols. De fet, per territoris, el País Basc s'imposa amb quatre dels 10 locals que apareixen a la taula, mentre que, per ciutats, triomfa Barcelona amb dos restaurants: Rías de Galicia i El Passadís del Pep, situats a la vuitena i desena posició respectivament. De fet, aquest darrer restaurant també apareix a la llista de El Tenedor.

Segons OAD, la presència de nou dels 10 restaurants en el rànquing suposa un increment del 30% respecte al 2018 i destaca que, "entre rostidors i marisqueries, el nombre de restaurants que treballen amb marisc és notable entre els locals que encapçalen la llista".

 

Deia Ferran Adrià que "la cuina d'autor és posar la teva personalitat en allò que fas i aquest sentiment la converteix en una cosa diferent". I aquesta "cosa diferent" és el que ha fet a aquests restaurants entrar en els corresponents rànquings. Rànquings que seleccionen aquests locals per la seva qualitat gastronòmica, però també per l'experiència que fan viure als seus comensals.

Més informació
Les reserves online a restaurants es disparen un 34% per Setmana Santa
Les 25 destinacions 'top' d'aquest estiu
Els països que més inverteixen en Catalunya
El territori més feliç del món (i 30 països més)
Avui et destaquem
El més llegit