Els països europeus amb més salut i millor felicitat

Segons l'Eurobaròmetre de la Comissió Europea, 9 de cada 10 ciutadans espanyols es veu feliç i en un estat saludable

Salut i felicitat són claus pel benestar | iStock Salut i felicitat són claus pel benestar | iStock

La salut i la felicitat cotitzen a l'alça. Tant és així que Portugal ha obert el seu primer museu dedicat a la felicitat sota el nom de Sweet Art Museum. Segons l'últim Eurobaròmetre de la Comissió Europea sobre "Equitat, desigualtat i mobilitat intergeneracional", 9 de cada 10 ciutadans d'arreu d'Espanya són persones felices, o almenys així ho asseguren un 87%. 

Més info: L'economia de la felicitat

Més concretament, Espanya se situa a la vuitena i dotzena posició, respectivament, pel que fa a percepció de felicitat i bona salut dins la Unió Europea. En tots dos casos es troba quatre punts per sobre de la mitjana europea. Des de la Comissió s'apunta que la bona alimentació (verdures, fruites, llegums...) és un dels factors clau per a la salut i de retruc també per a la felicitat. 

 

Les comparacions són odioses però també necessàries. Irlanda, Luxemburg i Dinamarca encapçalen amb més d'un 90% de persones que es consideren felices i amb bona salut, mentre que Letònia i Romania se situen últimes per sota del 60%. Al voltant d'un 46% dels espanyols entèn la salut com "el factor essencial per tirar endavant" molt abans que la bona educació o la feina. 

 
Els països europes amb més salut 
Infogram

Entre els consells per assolir el benestar físic i emocional també es troba fer esport amb regularitat.   

Més informació
La felicitat que multiplica el negoci
Fi del canvi d'hora: salut, oci o negoci?
Avui et destaquem
El més llegit