Els perfils IT més demandats

Programadors, analistes i enginyers de Java seran els reis de la tecnologia de la informació al llarg d'aquest any

La tecnologia és un actiu a l'alça dins el mercat laboral | Acistock La tecnologia és un actiu a l'alça dins el mercat laboral | Acistock

La transformació digital ha vingut per quedar-se i les empreses, conscients d'això, ja no busquen els mateixos perfils professionals que abans. Així ho posa de manifest l'informe Els perfils IT més demandats el 2018: prospeccions del mercat tecnològic segons els experts de selecció publicat per la Digital Talent Agency (DTA) i amb una base de dades de 1.500 processos realitzats en el conjunt d'Espanya. Els especialistes en el llenguatge de programació Java són els primers del rànquing de tecnologia de la informació.  

Segons el Unit Business Manager de DTA, Miguel Ángel Aranaz, "els sectors tradicionals com la banca o les assegurances basen els seus desenvolupaments en Java i aquells sectors que prefereixen treballar amb noves arquitectures també aposten per aquest llenguatge de programació, pel que aquest perfil seguirà sent el més demandat durant el 2018". Paral·lelament, també creixerà la demanda de perfils del sector de l'analítica i es requerirà una proximitat més gran amb l'usuari final. 

 

 

També creixerà la demanda d'experts en SAP i ABAP, programadors .NET, programadores Frontend, desenvolupadors de mòbil (iOs i Android), analistes Oracle, testers QA, experts en ciberseguretat, analistes Big Data o enginyers DevOps, entre d'altres.

En tecnologia la demanda és pràcticament tan àmplia com el món. Tot i això, totes elles tenen un denominant comú i és que a pràcticament el 100% de professionals de la indústria software se'ls hi demana coneixements per treballar metodologies àgils, com per exemple Scrum. "Aquests professionals hauran d'integrar-se en un grup de treball àgil i hauran d'interactuar amb altres rols dins l'empresa que no tenen per què tenir coneixements de programació i compten amb una visió més àmplia del projecte", afegeix Aranaz.

Per últim, DTA assegura que hi ha una demanda "més aviat escassa" pel que fa a bitcoin, tot i que la seva tecnologia blockchain sí que desperta gran interès entre les empreses. Alhora, també augura que la intel·ligència artificial cotitzarà a l'alça al llarg d'aquest any de la mà del big data. 

Més informació
Les principals preocupacions dels CEOs
Sicart: "Al futur no seràs de dretes o d'esquerres sinó de Google, Apple o Amazon"
Bitcoin, tonto l'últim
Avui et destaquem
El més llegit