Els quatre atletes dels 100 milions

Messi i Cristiano encapçalen el rànquing dels esportistes millor pagats, només per sota del campió d’MMA Conor McGregor i just per sobre del quarterback dels Cowboys, Dak Prescott

Els quatre esportistes millor pagats del món: Conor McGregor, Leo Messi, Cristiano Ronaldo i Dak Prescott Els quatre esportistes millor pagats del món: Conor McGregor, Leo Messi, Cristiano Ronaldo i Dak Prescott

Els ingressos dels esportistes d'elit continuen disparant-se any a any. Segons la revista Forbes, els darrers dotze mesos s'ha assolit una fita històrica: per primer cop hi ha quatre atletes amb ingressos superiors als vuit zeros, entre salaris esportius i inversions i acords de patrocini externs. El lluitador d'arts marcials mixtes i campió de la UFC Conor McGregor lidera el rànquing amb uns guanys superiors als 180 milions de dòlars, seguit per Leo Messi i Cristiano Ronaldo, amb 130 i 120 milions ingressats durant la primera part de l'any, i del quarterback dels Dallas Cowboys, Dak Prescott, que tot i la lesió que l'ha apartat del gridiron durant gairebé tota la temporada, s'ha apropat als 108 milions de dòlars.

Enguany, els quatre atletes han superat el líder de l'any passat, Roger Federer, que s'ha quedat amb la setena posició amb uns ingressos de 90 milions de dòlars. També l'han avançat l'aler dels Los Angeles Lakers LeBron James, amb uns 99 milions ingressats, i el davanter del Paris Saint-Germain Neymar Jr., que ha pujat els seus guanys fins als 95 milions de dòlars.

 
 

El set vegades campió mundial de Fòrmula 1 Lewis Hamilton queda lluny del lideratge, a la vuitena posició, amb més de 82 milions. Tanquen la llista dos representants de les grans lligues nord-americanes: el veterà quarterback dels Tampa Bay Buccaneers i vigent campió de la Super Bowl Tom Brady, amb uns ingressos de 76 milions, i l'aler dels Brooklyn Nets Kevin Durant, que ha ingressat uns 75 milions de dòlars durant el darrer any.

Increment dels ingressos extraesportius

Segons recull Forbes, molts dels atletes millor pagats aconsegueixen un percentatge alt dels seus ingressos per acords extraesportius, com les diverses inversions en, per exemple, companyies de producció o agències de representació d'esportistes, com és el cas de James; o simplement per patrocinis i altres acords derivats de la seva activitat esportiva. El cas de McGregor és molt significatiu: dels 180 milions ingressats els darrers 12 mesos, 158 vénen de fonts extraesportives. En una situació semblant es troben James i Kevin Durant, que perceben més de la meitat dels seus ingressos de les seves inversions externes – com és el cas de la firma Thirty Five Ventures fundada per l'slim reaper.
 

 
 

La dada més cridanera, però, és la dels ingressos del 20 cops campió de Grand Slam Roger Federer. El tenista suís no ha tingut gairebé ingressos esportius aquest any per la seva escassa participació en competicions oficials, però els seus acords de patrocini amb marques com Rolex o Uniqlo, o fins i tot Credit Suisse, l'han reportat gairebé la totalitat dels 90 milions ingressats aquest any.

A l'altra banda de l'espectre apareixen Messi, Prescott o Lewis Hamilton, amb salaris directes molt més elevats que els seus ingressos externs. El rosarí ha percebut uns 97 milions per la seva activitat esportiva, i 33 per negocis fora del camp. El nou contracte de Dak amb la franquícia texana l'ha reportat 97 dels 107 milions que ha ingressat en total, mentre que el pilot anglès de Mercedes ha rebut només 12 dels seus 82 milions en patrocinis i altres inversions externes.

Més informació
Les TIC demanen més treballadors i els paguen millor
El Barça, l'equip de futbol més valuós del món (i 19 més)
El vi més admirat del món és de Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit