Els països més saludables del món

Itàlia, Islàndia i Suïssa encapçalen la llista d’estats amb millors condicions de salut per als seus habitants

La cultura culinària italiana és la principal raó per ser el país més saludable La cultura culinària italiana és la principal raó per ser el país més saludable

L’esperança de vida depèn en gran mesura del país on et toqui néixer. L’evidència més clara la reflecteixen els països del Bloomberg Global Health Index. En la seva edició del 2017, la perspectiva d’un nadó nascut a Itàlia és la d’arribar sense problemes a ser octogenari, mentre que un altre nascut a Sierra Leone tot just aspira a viure 52 anys.

La classificació atorga una puntuació a cada país en funció de diverses variables que afecten directament a la salut. Concretament, analitza els riscos que suposen qüestions com l’alta pressió sanguínia, la glucosa, el colesterol, l’obesitat, l’alcoholisme, el tabaquisme o la malnutrició infantil. Alhora, té en compte aspectes mediambientals com les emissions contaminants o l’accés a aigua potable.

Amb tot plegat, Itàlia, Islàndia i Suïssa encapçalen una llista on Singapur i Xipre són els únics països de fora de l’OCDE que s’han pogut colar en el Top 20. Per regions, Israel lidera l’Orient Mitjà, Xile l’Amèrica Llatina i Eslovènia els països de l’est d’Europa.

mapa healthiest

Els avantatges de la dieta mediterrània

Segons aquest estudi, un dels elements que expliquen el lideratge italià és una dieta rica en verdures i ben regada amb oli d’oliva. Així doncs, tenir accés a una bona varietat de productes alimentaris frescos que incloguin fruita, peix i carns lleugeres és la millor aposta per tenir sana la població.

bloomberg 2017 healthiest country index

Més informació
Les marques amb més bona reputació
Els països amb més bona fama
Catalunya, la 3a autonomia que més recursos aporta
Avui et destaquem
El més llegit