El carrer Pelai és el més transitat de Barcelona | ACN
El carrer Pelai és el més transitat de Barcelona | ACN

Els carrers més transitats d'Europa

Tres vies de Barcelona entren en el rànquing del 'top 10' europeu i juntes sumen 40.079 vianants per dia, el 28,1% del total

Internacionalitzar-se per créixer. Aquest és el mantra que moltes empreses tenen com a pal de paller a l'hora de planificar la seva estratègia, però algunes no s'atreveixen a donar el pas perquè no saben per on començar. Quin és el país més interessant per expandir-se? I, en aquest país, en quina ciutat m'instal·lo? I, a quina zona? Justament per resoldre aquests dubtes, TC Group Solutions elabora un informe sobre el trànsit de vianants dels carrers de les principals ciutats europees i ho fa basant-se en l'urbanisme de les metròpolis, els habitants, el nivell d'atracció per als retailers i la seva presència en els territoris. La xifra de persones que passegen pels carrers d'Europa no només és important per saber quantes impressions i clients potencials pot tenir un negoci segons la gent que hi passi, sinó també perquè demostra "com el trànsit de vianants està directament implicat en la rendibilitat d'un lloguer comercial", segons posa damunt la taula el CEO de la companyia de solucions per tractar aquestes dades, Álvaro Angulo. Del top 10 dels carrers europeus més transitats, sis són de l'Estat espanyol, tres de les quals són vies de Barcelona.

Més info: Els països que més inverteixen en Catalunya

Dels sis carrers espanyols que entren en el rànquing, dos són de Madrid, un de Sevilla i la resta de Barcelona. Sis de 10. De fet, només els tres que formen part de la capital catalana representen el 28,1% del trànsit de vianants del top 10 amb un total de 40.079 persones que hi passen cada dia, mentre que els dos de Madrid sumen 28.738 vianants diaris. Això sí, dels 142.590 vianants que sumen els 10 carrers més transitats d'Europa, més de la meitat venen d'Espanya, concretament 80.823, el 56,68% del total.

 

Segurament per això, l'informe destaca que Espanya "és la cinquena economia més important de la Unió Europea", però subratlla especialment el fet que, tot i haver estat "un dels mercats més colpejats per la crisi financera, també ha estat un dels que ha recuperat més força des del 2014". Amb una edat mitjana de 43,1 anys, el 80% de la població espanyola es concentra a les ciutats, que només superen el milió d'habitants en el cas de Barcelona i Madrid. Els punts forts de l'economia espanyola? Els serveis, la indústria i l'agricultura.

 

A Espanya triomfen Barcelona i Madrid. La capital catalana compta amb la zona prime més cara de tot l'Estat amb un preu de 3.360 euros per metre quadrat de mitjana a l'any, seguida de Madrid, on el preu disminueix una mica fins els 3.240 euros el metre quadrat a l'any.

Barcelona, bressol industrial d'Espanya

"La ciutat compta amb una economia molt diversificada i és un dels principals punts industrials d'Espanya". Amb aquesta afirmació, l'informe recorda que a Barcelona s'hi troben les seus de companyies com Naturgy, Grífols o Caixabank. I no només això. També destaquen que és "una de les ciutats més visitades del món", amb uns 8,4 milions de turistes que s'hi passegen cada any gràcies a la seva ubicació a la costa mediterrània, però també pel patrimoni arquitectònic de Gaudí o els seus grans carrers comercials.

Carrers comercials que alberguen un dels carrers més transitats d'Europa i més car per llogar-hi un local comercial: el Portal de l'Àngel. Tot i això, el carrer més transitat de la capital catalana és el carrer de Pelai, seguit de Portaferrissa i el Portal de l'Àngel. Però, tot i no aparèixer en el top 10, l'estudi també inclou dins l'informe el passeig de Gràcia amb 9.666 vianants al dia i la Rambla de Catalunya amb 7.389.

A més, de Barcelona no només destaca el retail a peu de carrer, sinó que, segons l'informe, "té alguns dels millors centres comercials d'Espanya, com la Maquinista o L'illa Diagonal". La ciutat comtal va concentrar el 2017 un 38,3% dels principals retailers internacionals, un percentatge que la va enlairar fins la 23a posició a escala mundial de ciutats amb volum de retailer empatant, així, amb Munich.

L'atractiu urbanita de l'Estat espanyol

Espanya és el quart país del top 10 amb més habitants, el quart país més atractiu d'Europa per als retailers i l'11è del món, considerat un 80% urbanita i amb un 45,8% de presència de retailers. Tot i així, les dues primeres places del rànquing són per Carnaby Street i Brompton Road a Londres, la ciutat del top 10 que forma part del país amb més habitants.

 

Decidir és complicat, però tenir les eines per fer-ho facilita el dibuix de l'estratègia. Com deia l'expresident de Bancolombia, Carlos Raúl Yepes, "un, a la vida, no pren les decisions fàcils, sinó les correctes, que són les més difícils".

Més informació
Les 30 millors 'tech cities' del món
Les comarques més competitives de Catalunya
Les 10 millors startups per treballar a Barcelona
Els 25 hotels més ben valorats de tot l'Estat
Avui et destaquem
El més llegit