Ibai i nou més

Dos dels deu 'streamers' espanyols amb més subscriptors s’han colat al top 10 mundial de la plataforma Twitch.tv

La comunitat espanyola de Twitch és una de les més exitoses, actives i fidelitzades del món | EP La comunitat espanyola de Twitch és una de les més exitoses, actives i fidelitzades del món | EP

Un premi a l’streamer de l’any i les dues emissions amb més espectadors de la història d’internet després, la comunitat espanyola de la plataforma Twitch.tv és una de les més exitoses del món. Sobre les espatlles d’alguns dels majors creadors de continguts d’internet, el Twitch hispanoparlant ofereix centenars de milers d’hores de videos, i ha aconseguit crear al llarg dels anys una gran fidelització entre els usuaris del portal. 

Entre els streamers de l’Estat el líder indiscutible és Ibai Llanos Garatea, més conegut com ibai. Després de més d’11.000 subscriptors aconseguits durant La Velada del Año, el combat de boxa entre creadors de contingut que va arribar al milió i mig d’espectadors actius; i de més de 12.000 assolits durant el subató d’aquest cap de setmana – un format d’emissió pel qual un streamer allarga uns segons el seu directe per cada subscriptor aconseguit – que ha arribat fins les 72 hores, el que fóra caster de League of Legends a la Lliga de Videojocs Professional compta amb prop de 48.000 subs, segons la base de dades TwitchTracker - al voltant del seu récord personal, que va aconseguir al gener d'aquest mateix any. Amb més de 2.000 hores de directe, ibai té una mitjana d’espectadors propera a les 100.000 cada nit. 

 
Streamers espanyols amb més subscriptors
Font: TwitchTracker

Creadors icònics de l’internet espanyol com auronplay, Rubius o alexelcapo, que van construir el seu éxit als inicis de YouTube però ja fa temps que han saltat al format directe, també ocupen les primeres posicions de la llista. El badaloní, l’altre representant espanyol al top 10 mundial de la plataforma, també compta amb una xifra de subscriptors propera als 30.000, prop de 1.500 hores de directe i una mitjana d’espectadors lleugerament superior a la d’ibai: 101.907 diaris. 

La resta de creadors de la llista mostren xifres més modestes, però tot i així molt significatives. L'streamer bilbaí afincat a Los Angeles Luzu compta amb prop de 4.000 subscriptors, xifra propera a la del clàssic Reborn, que en té un 4.962. Per la seva banda l’streamer gallec elxokas, que va adquirir molta fama dins la comunitat arran de la sèrie Egoland, n’acumula prop de 10.000. 

Prime i pagament

El format de subscripcions de la plataforma es concreta, a grans trets, en dos formats de subscripció: les gratuïtes, que s’aconsegueixen amb el compte d’Amazon Prime que cada usuari pot vincular al seu Twitch; i les de pagament, que, actualment, ofereixen a Espanya una tarifa base de 4,99 euros mensuals – tot i que, per un canvi a les polítiques de la plataforma, el preu es reduirà en els propers mesos. La norma, si s’observen les dades que TwitchTracker ofereix dels principals creadors de l’Estat, és tenir una cartera de subscriptors molt més abundant en la versió Prime que en la de pagament, tot i que no sempre hi ha una diferència significativa.

 
Suscripcions per tipus
Font: TwitchTracker

En el cas del creador Folagor, famós pels seus streamings dedicats a Pokémon, la tendència és l’oposada. El creador madrileny compta, segons les dades disponibles, amb 4.924 subscriptors amb Prime, mentre que les subscripcions de pagament al seu canal ascendeixen a 6.319. D’aquestes, 4.422 han estat regalades – un format pel qual un subscriptor actiu paga un mes de subscripció a un usuari concret o a un o més usuaris a l’atzar que estiguin presents al directe del creador. El jugador de Fortnite i part-owner de l’equip de e-sports Team Heretics TheGrefg – que a dia d’avui ostenta el record mundial d’usuaris concurrents en un sol directe, amb més de dos milions d’espectadors al reveal de la seva skin del battle royale d’Epic Games – compta amb gairebé la mateixa quantitat, sempre segons dades de TwitchTracker, de subscriptors Prime i de pagament: 3.993 de la primera categoria, 4.002 de la segona. 

La base de dades encarregada del tracking de la plataforma de vídeo no compta, però, amb les dades de tots els seus streamers. Hi ha casos, de fet, de creadors molt exitosos que no reben seguiment per part de TwitchTracker, com és el cas de dos dels principals noms del panorama espanyol: el company d'ibai i ex-proplayer de League of Legends Werlyb o el jugador de l'equip Vodafone Giants Th3Antonio, ambdos amb xifres estables superiors als 10.000 espectadors cada nit. Per la seva banda, alguns dels creadors de la llista no mostren les seves dades separades pel tipus de subscripcions: és el cas d'elxokas, Luzu o MateoZ. El jugador murcià del Fortnite, però, és un cas molt especial: ha aconseguit més d'11.000 dels seus 12.000 subs, segons TwitchTracker, en el darrer mes.

Més informació
Amazon compra Twitch per 732 milions d'euros
Avui et destaquem
El més llegit