Els restaurants favorits dels catalans en 2019

Catalunya és la comunitat amb més representació en la llista de ElTenedor

Imatge de la cuina de Ca l'Enric | CA L'ENRIC Imatge de la cuina de Ca l'Enric | CA L'ENRIC

Com cada cap d'any, una vegada més toca fer balanç del que ha ocorregut en els últims mesos. Balanç de les cançons que més ens han agradat, de les millors destinacions que hem visitat o dels llibres que més ens han enganxat. Acaba també un any en què hem pogut gaudir de les millors propostes gastronòmiques, 12 mesos en què la gastronomia ha continuat canviant i creixent al nostre país, que ja compta amb prop de 79.000 restaurants repartits per tot el territori nacional. Un any més, ElTenedor, plataforma de reserves, ha elaborat la seva TOP100 2019. Són els usuaris que reserven a través de l'app, proven el restaurant i opinen, els que tenen l'última paraula a l'hora d'identificar als restaurants favorits de l'any.

Catalunya és la comunitat amb més representació en la llista, amb 21 restaurants; seguida per Madrid (17), lPaís Valencià (16) i Andalusia (13)

Top 10 restaurants de Catalunya en 2019

1.         Ca l’Enric – La Vall de Bianya (Girona)

2.         La Boscana – Bellvis (Lleida)

3.         Koy Shunka – Barcelona

4.         Lluerna – Santa Coloma de Gramenet (Barcelona)

5.         Cuina Germans Torres – Barcelona

6.         Castell Peralada – Peralada (Girona)

7.         El Racó de Diego by Diego Campos (Tarragona)

8.         Oria – Barcelona

9.         L’Éclair – El Palace Barcelona – Barcelona

10.      Pur – Nandu Jubany – Barcelona

ElTenedor, que ja compta amb més de 19 milions d'opinions, ha tingut en compte per a l'elaboració d'aquest rànquing diferents criteris com les notes obtingudes pels restaurants durant aquest 2019, el volum d'opinions durant aquest any, les visites a la fitxa del restaurant, les reserves generades, així com les referències en altres guies de prestigi local i nacional. D'aquesta manera, els restaurants del TOP100 formen també part de la selecció INSIDER de ElTenedor, on es destaquen els millors restaurants del moment incloent el 60% dels guardonats per la Guia Michelin a Espanya.

El Bohío, restaurant del televisiu xef Pepe Rodríguez, el que corona el llistat del TOP 100 dels restaurants favorits dels espanyols en 2019

Aquest any el rànquing està molt distribuït per tot el país, apareixent en ell totes les comunitats autònomes excepte tres. Mentre que El Bohío, en Illescas (Toledo), és el restaurant favorit a nivell nacional aquest any; Ca L’Enric s'erigeix com el restaurant que més ha triomfat a Catalunya i el 5è d'Espanya. Per part seva, Madrid és la ciutat amb major nombre de restaurants en la llista (17) i Catalunya la comunitat més representada (21), seguida per Madrid (17), el País Valencià (16) i Andalusia (13).

Més informació
Restaurants fantasma nascuts del ‘delivery’
Els 100 millors restaurants de l'Estat (26 són a Catalunya)
Avui et destaquem
El més llegit