Tres escoles de negoci de Catalunya, entre les 50 millors del món

Esade, Iese i EADA es mantenen en el selecte grup de programes internacionals més rellevants, seleccionats pel Financial Times

El campus d'Esade a Sant Cugat del Vallès | Cedida El campus d'Esade a Sant Cugat del Vallès | Cedida

Les escoles de negoci de Catalunya estan d'enhorabona. I, no és per menys, ja que el prestigiós rotatiu britànic Financial Times ha publicat un rànquing dels 50 millors màsters en management 2023 del món i tres d'ells amb presència a Catalunya: Esade, Iese i EADA. Per portar a terme la classificació, des d'Anglaterra han tingut en consideració aspectes com ara el progrés dels alumnes, el salari, la diversitat de gènere a les escoles, l'experiència internacional, la sostenibilitat i la satisfacció dels estudiants.

En aquesta ocasió qui lidera el rànquing és HEC Paris, que té centres a França i Qatar, seguit de l'University of St Gallen de Suïssa i la London Business School del Regne Unit. Els tres destaquen per l'elevat salari dels alumnes en acabar la formació (més de 100.000 euros anuals), les grans possibilitats de networking i la presència d'estudiants internacionals, amb més d'un 90%, excepte la de Suïssa, que la meitat dels estudiants és talent local. En aquesta ocasió, els francesos han passat del segon lloc al primer, mentre que els suïssos han retrocedit una posició. Des de Londres "s'han posat les piles" i han ascendit de la setena posició, a la tercera del podi.

El paper de les entitats catalanes

En el cas català, Esade Business School assoleix la vuitena posició, quan en l'edició anterior tenia el número 16. El Financial Times destaca d'ells, la possibilitat de millorar la carrera, gran facilitat per trobar feina en menys de tres mesos i la presència de nombrosos estudiants internacionals, amb un 83% del total. La segueix Iese, que es manté exactament igual que l'any passat amb la 14a posició i amb unes xifres similars a Esade. Tanmateix, compta amb menys presència femenina que els anteriors estudis.

HEC Paris lidera el rànquing, seguit de l'University of St Gallen (Suïssa) i London Business School

En el cas d'Eada Business School Barcelona, retrocedeix 11 posicions, passant de la número 33 el 2022 a la 44 del 2023. La dada curiosa és que tots els participants del màster treballen als 3 mesos de finalitzar-ho.

Catalunya, per tant, assoleix un any més una posició destacada i comparteix pòdium internacional amb França, Suïssa, Regne Unit, Xina i Alemanya, els països on s'ubiquen les escoles de negoci de les primeres posicions del rànquing.

Més informació
Barcelona, una de les millors ciutats del món per viure-hi
Els 50 millors països del món per engegar un negoci
Tres escoles de negoci catalanes, entre les 25 millors d'Europa
Avui et destaquem
El més llegit