Les universitats amb feina pràcticament assegurada

La primera universitat catalana que apareix al rànquing és la Ramon Llull

El campus Sant Cugat d'Esade | Viquipèdia
El campus Sant Cugat d'Esade | Viquipèdia

Anar a la universitat hauria de ser sinònim de formació, però també de feina. Malauradament, no és així o almenys no a tot arreu. Amb dades de la consultora francesa de recursos humans Emerging, Times Higher Education ha elaborat un rànquing amb les universitats d'arreu del món que tenen un índex més alt d'ocupabilitat. És a dir, aquelles institucions acadèmiques que segons els experts preparen millor als estudiants per entrar al mercat laboral amb garanties d'èxit. En total, 150 universitats de 33 països diferents.

Com era d'esperar, Estats Units aglutina les primeres posicions del rànquing abanderats pel California Institute Technology, Harvard, Columbia o MIT. La Universitat de Cambridge (Regne Unit) es col·loca entremig i deixa pas de nou a les nord-americanes Boston University i Stanford. La Technical University of Munich (Alemanya) , University of Tokyo (Japó) i Yale (Estats Units) tanquen el top 10.

La primera universitat catalana que apareix al rànquing és la Ramon Llull amb una puntuació de 266 punts. Entre les seves facultats i escoles més destacades hi ha ESADE, Blanquerna, IQS o La Salle. Concretament, a la posició 92. Pel que fa al conjunt d'Espanya, la IE University de Madrid i la Universitat de Navarra ocupen les posicions 24 i 66 de la llista amb 480 i 339 punts, respectivament.

Elaboració de VIA Empresa amb dades de Times Higher Education
Més informació
Les empreses que creen més llocs de feina
Les millors universitats del món en negocis i economia
Les ciutats més intel·ligents del món
Avui et destaquem
Comentaris