Cap Roig dialoga sobre la Renda Bàsica Universal

Les Trobades d'Economia i Reptes Socials reuneix pensadors, economistes i sociòlegs a Palafrugell

Els debats de les Jornades d'Economia Social de Cap Roig són aquets divendres | Cedida
Els debats de les Jornades d'Economia Social de Cap Roig són aquets divendres | Cedida

Les Trobades d'Economia i Reptes Socials Cap Roig buscaran les fórmules possibles sobre com aconseguir, en la transició cap a una societat més oberta que es garanteixi una veritable igualtat d'oportunitats i els mínims nivells de benestar pels col·lectius més amenaçats. Els ponents, que aquests dijous i divendres debatran al voltant de qüestions fonamentals, es plantegen què s'entén per una societat justa, quines fórmules existeixen per instaurar-la, i si el salari mínim i la Renda Bàsica Universal ho són.

El director general de la Fundació Bancària la Caixa, Jaume Giró, i l'alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, han inaugurat la segona Trobada Cap Roig d'Economia i Reptes Socials al Museu del Suro de Palafrugell. Coordina la trobada, com en la seva primera edició, el director general del Cercle d'Economia, Jordi Alberich.

Giró, en les Jornades d'Economia Social de Cap Roig |Cedida
Giró, en les Jornades d'Economia Social de Cap Roig |Cedida

Per a Giró, "la vocació de les Trobades d'Economia i Reptes Socials Cap Roig és crear un espai comú de reflexió i debat, on puguin aparèixer les nostres inquietuds i on puguem proposar-hi solucions. Solucions, en aquest cas, per tal que ningú es quedi pel camí."

Experts i temes transversals

La trobada compta amb experts com el filòsof i periodista Josep Ramoneda, la científica i catedràtica de la Universitat Pompeu Fabra Cristina Pujades, el professor emèrit del Departament d'Economia de l'IESE Alfredo Pastor, el director acadèmic de l'Observatori dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, ODS, Àngel Castiñeira, els economistes Miquel Puig i Modest Guinjoan, la sociòloga de la Universitat de Girona Cristina Sánchez Miret i els científics Lluís Torner, director de l'Institut de Ciències Fotòniques, la biòloga Montserrat Vendrell, del fons de ciències de la vida Alta Life Sciences o Raphael Minder, corresponsal de The New York Times a l'Estat.

Els ítems d'aquesta edició són si és possible una societat equitativa en un món globalitzat i en constant canvi tecnològic?; les condicions polítiques i econòmiques per anar cap a un món millor, l'estat actual dels objectius de desenvolupament sostenible a les empreses espanyoles; els possibles instruments per anar cap a un món millor: salari mínim; El paper del periodisme digital com a promotor de l'equitat, els possibles instruments per anar cap a un món millor: Renda Bàsica Universal i com l'evolució de la tecnologia pot afectar el futur del treball

Més informació
La Caixa organitza unes jornades sobre economia social
Els experts pronostiquen que la indústria 4.0 aportarà més eficiència
Avui et destaquem
Comentaris