El comerç, factor competitiu pels polígons industrials

Els serveis comercials i la connectivitat amb transport públic són factors decisius per la competitivitat dels polígons industrials

Carlos Carrasco, Ana María Martínez, Eva Menor, Sílvia Solanellas i Carles Rivera | Cedida Carlos Carrasco, Ana María Martínez, Eva Menor, Sílvia Solanellas i Carles Rivera | Cedida

El comerç és un dels factors claus per la competitivitat dels polígons industrials. És una de les conclusions que es va extreure de la jornada organitzada pel Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona amb l’objectiu d’analitzar la potencialitat de la interacció entre els espais industrials i els espais comercials urbans. Una de les reflexions és que els polígons amb més serveis comercials propers poden resultar més atractius per als treballadors i, d’aquesta manera, les empreses poden atraure més fàcilment el talent que necessiten.

“És vital promoure i enfortir el teixit industrial de l’eix de la B30 i de la Regió Metropolitana de Barcelona per tal de revitalitzar el teixit productiu en aquesta etapa de recuperació postpandèmia”, va assenyalar Josep Monràs, alcalde de Mollet del Vallès i president de l’Associació Àmbit B30. Per Salvador Clarós, president de la Comissió d’Activitat Econòmica del Pacte Industrial i secretari de Política Sectorial i Sostenibilitat de CCOO de Catalunya, els serveis comercials poden "millorar la qualitat de vida dels treballadors i treballadores".

Eva Menor: "Hem de fer aflorar totes les potencialitats i el talent de les zones industrials per millorar la competitivitat de les viles i ciutats”

La conclusió és que integrar diferents serveis comercials i industrials pot generar un "cercle virtuós" en els polígons. Així, calen polítiques de promoció econòmica per assolir-ho. Un altre factor clau per la competitivitat dels parcs empresarials és l'accessibiltiat en transport públic, ja que també són facilitadors per la vida dels treballadors.

“Cal una nova visió en la gestió del territori. Hem de fer aflorar totes les potencialitats i el talent de les zones industrials per millorar la competitivitat de les viles i ciutats”, va emfatitzar Eva Menor, presidenta de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic de la Diputació de Barcelona, alcaldessa de Badia del Vallès i vicepresidenta del Pacte Industrial.

Avui et destaquem
El més llegit