Santa Perpètua obre un nou centre de suport a l'ocupació

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda organitza una jornada de portes obertes el dia 18 d'abril amb motiu de la finalització de les obres d'un nou equipament municipal destinat a millora de la qualificació professional i el suport al teixit empresarial.

El Centre de Promoció Econòmica ha suposat una inversió d'1,4 milions d'euros i ha comptat amb el finançament de la Generalitat a través de la Llei de Barris i l'Incasol, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament. Ocupa una superfície de 1.265 metres quadrats que se sumen als espais de la Granja Soldevila i el CREVE (Centre de Recursos del Vehicle Elèctric), també construït aquest mandat. Les obres han permès la contractació temporal de 55 persones aturades del municipi, ja que l'Ajuntament ha fet d'empresa constructora directament.

Menys pressupost però més projectes
En un mandat on la inversió pública ha caigut considerablement, l'Ajuntament de Santa Perpètua ha fet una aposta política per fomentar les polítiques d'ocupació i donar suport als emprenedors i a les empreses del municipi. Tot i que les subvencions de l'Estat i la Generalitat han minvat més d'un 50%, el municipi ha incrementat considerablement els seus pressupostos en favor del desenvolupament local.

Una important despesa d'inversió va permetre obrir el CREVE, a l'octubre de 2013, i ara aquest nou centre. L'increment, també, en la despesa ordinària ha fet possible assumir l'atenció a un major nombre de desocupats i realitzar més projectes amb col·laboració amb el teixit industrial.

Des de l'inici del mandat, que finalitza el proper mes de maig, l'Ajuntament ha dissenyat una política de desenvolupament local que li ha permès endegar entre els anys 2012 i 2014 disset projectes amb l'objectiu estratègic de fer del municipi "un referent a Catalunya de la indústria i el treball". Es tractava d'oferir un horitzó de col·laboració a empreses, entitats, institucions i altres administracions per actuar plegats en favor del territori, sempre necessari i més en un moment de crisi.

L'Ajuntament no ha volgut resignar-se a perdre llocs de treball i incrementar el nombre de persones a l'atur. Durant aquests anys ha implementat una política proactiva, amb una vocació de manera de fer diferent. Ha apostat clarament per la col·laboració publicoprivada i pel treball conjunt amb els municipis de la Riera de Caldes. Cal recordar que aquest territori aplega a més de 3.000 empreses, 38.0000 treballadors dels quals prop del 50% són industrials i quasi 7.000 autònoms.

Un d'aquests projectes estratègics el Programa Ocupacional de Formació i Desenvolupament Professional ha centrat la seva actuació en la millora de les competències professionals de les persones aturades i també de les persones en actiu.

L'Ajuntament de Santa Perpètua, tot i no tenir competències en la planificació i gestió de les polítiques actives d'ocupació ha fet d'aquest tema un objectiu prioritari aquest mandat, perquè entenia que era una obligació amb als seus ciutadans.

En aquest context la construcció de nous espais de suport a la formació és un repte a assolir com país i el municipi de Santa Perpètua ha fet els deures. Com deia fa uns dies el Catedràtic d'Economia de la Universitat de Barcelona, Anton Costas, un dels pilars del bon funcionament de les empreses és "la inversió en formació i la baixa rotació dels treballadors". Aquesta afirmació es pot traspassar als nostres territoris i al nostre país.
Avui et destaquem
El més llegit