Interior del restaurant Coya Barcelona | Cedida

Afterwork

L’exitós restaurant Coya, amb locals a Londres i Dubai, desembarca a Barcelona

L'hotel W Barcelona acull a l'espai que va allotjar Bravo de Carles Abellán, una de les estrenes de la temporada

La cuina peruana està de moda. Més que mai. N'és una prova que (per fi) The World's 50 Best coronés el juny passat a València al restaurant de Virgilio Martínez, Central, com a millor restaurant del món. I Barcelona està d’enhorabona perquè acaba d’acollir el desembarcament d’un dels restaurants peruans de moda a tot el món, Coya Barcelona.

Coya Barcelona: celebrem que el Perú està de moda

Amb presència a les ciutats més cosmopolites del món (entre elles, París, Montecarlo, Londres o Dubai), la cadena internacional ha volgut celebrar el seu 10è aniversari inaugurant restaurant a Barcelona i segon local a Espanya —el primer va ser un reeixit local a Marbella— . I no ho ha fet en una plaça qualsevol; el nou Coya Barcelona s'ubica a l'espai que va acollir el restaurant Bravo del xef Carles Abellán. Sota el lema “troba el teu inca interior”, aquest bell i cosmopolita restaurant d'inspiració peruana fusiona els plats més tradicionals i coneguts del país andí amb tècniques de cuina japonesa, xinesa i espanyola.

Més info: 7 vins blancs espectaculars per compartir aquest estiu

L'espai ha estat redecorat per l'estudi de disseny First Within, famós pel seu enfocament a l'artesania, dotant els espais de textures i colors vibrants d'acord amb una oferta culinària que intenta mostrar complexitat i intensitat en sabors, amb una visual presentació. Una decoració única, que combina artesania llatinoamericana i elements mediterranis en un espai vestit de tropicalitat.

Sota el lema “troba el teu inca interior”, aquest bell i cosmopolita restaurant d'inspiració peruana fusiona els plats més tradicionals amb tècniques de cuina japonesa, xinesa i espanyola

La cadena va inaugurar el primer local a Mayfair, Londres, el 2012 i, des d'aleshores, la xarxa d'establiments s'ha ampliat a nou locals per tot el món, guardonats amb múltiples premis. La cuina peruana és des de fa molts anys tendència global i pol d'atracció no només a Barcelona (ja fa alguns anys que Gastón Acurio desembarqués la seva cuina a la ciutat) gràcies a un rebost més que variat i al pas de molts pobles migrants per les seves terres que van deixar la seva influència i saber ancestrals a la cuina del país.

Ceviches i arròs nikkei davant de la Barceloneta

Els anticutxos i ceviches són plats icònics de Coya Barcelona | Cedida

Un dels èxits de Coya és no quedar-se amb la coneguda cuina nikkei. Si no aprofundir en plats que siguin autòctons i representatius de cada local, més enllà del receptari compartit per tots els seus establiments a tot el món: “Per nosaltres és important que els nostres plats reflecteixin on som. Que un client de Coya Dubai pugui experimentar que està al seu local favorit, però també aprendre i descobrir-li productes d'aquí”, detalla Diego Giacomini, director general del restaurant que va estar a Coya Dubai uns anys, a més de Soho House i d’altres prestigiosos restaurants de Londres a les ordres del televisiu Gordon Ramsay. Així, Coya explora a la carta els productes autòctons –com ara el formatge manxec, que afegeix a la seva amanida d'espinacs i préssec blanc, o el pop acevitxat treballat a Josper-. El ceviche clàssic amb ceba morada, moniato i choclo és canònic i un dels emblemes de tots els Coya. “Segurament és un dels plats més demanats”, revela Giacomini. Tot i això, ens quedem amb el ceviche de tonyina xefa yellowfin amb llavors de sèsam, soja i arròs, un dels plats d'autor.

Coya Barcelona, una de les obertures de la temporada

A la seva carta, a càrrec del jove xef Tyrone Cabral, tampoc falten els tiraditos, tatakis -com el de tonyina nikkei amb chimichurri, gingebre i llet de soja o el de wagyu amb porros a la graella i anacards-, i anticutxos (broquetes marinades a la graella de carbó) –de gambes i ají panca, de pollastre i ají groc o de vedella i coriandre-. Una carta ben assortida, en què s'inclouen dos menús degustació per a taula completa (80 i 100 euros per persona, respectivament). Obert de moment únicament en horari de sopars, entre els seus signature dishes destaca l'arròs nikkei amb llobarro, llima i ají groc, el filet de vedella picant, escalunyes cruixents, ají llimeny i anís estrellat o, a l'apartat dolç, els xurros de taronja i llima, xocolata amb llet i dolç de llet.

Un pisco bar amb còctels d’autor

Potser, un dels racons favorits que colonitzaran els locals a les nits d'hivern sigui el seu nou Pisco Bar. D'inspiració en els bars llimenys tradicionals, la seva carta s'ha especialitzat en margarides amb ají, piscos clàssics i altres signature de la casa a partir de destil·lats exclusius infusionats amb flors i fruites que (ens anuncien) es podran comprar. "Estem orgullosos de tenir un altre restaurant amb terrassa oberta i d'introduir la nostra emblemàtica barra de pisco a una de les capitals mundials de la cocteleria" assenyalava Yannis Stanisiere, director general de Coya, amb motiu de la festa d'obertura aquest juliol passat i en referència a la coronació de la cocteleria Paradiso catapultada al podi de millor cocteleria del món per The World's 50 Best Bars a la seva última edició.

Més info: Taberna Kamikaze, un mediterrani i japonès dos en un

L'art i la música també són indissolubles de l'experiència a Coya, que compta amb un segell musical propi i que promet acollir exposicions i esdeveniments culturals durant els pròxims mesos.

Coya restaurant Barcelona

 

Adreça: W Barcelona, plaça de la Rosa dels Vents, 08039 Barcelona

Telèfon: 933 56 80 34

Preu mitjà: 80 euros

Reserves: sevenrooms.com