L’exitós restaurant Coya, amb locals a Londres i Dubai, desembarca a Barcelona

L'hotel W Barcelona acull a l'espai que va allotjar Bravo de Carles Abellán, una de les estrenes de la temporada

Interior del restaurant Coya Barcelona | Cedida Interior del restaurant Coya Barcelona | Cedida

La cuina peruana està de moda. Més que mai. N'és una prova que (per fi) The World's 50 Best coronés el juny passat a València al restaurant de Virgilio Martínez, Central, com a millor restaurant del món. I Barcelona està d’enhorabona perquè acaba d’acollir el desembarcament d’un dels restaurants peruans de moda a tot el món, Coya Barcelona.

Coya Barcelona: celebrem que el Perú està de moda

Amb presència a les ciutats més cosmopolites del món (entre elles, París, Montecarlo, Londres o Dubai), la cadena internacional ha volgut celebrar el seu 10è aniversari inaugurant restaurant a Barcelona i segon local a Espanya —el primer va ser un reeixit local a Marbella— . I no ho ha fet en una plaça qualsevol; el nou Coya Barcelona s'ubica a l'espai que va acollir el restaurant Bravo del xef Carles Abellán. Sota el lema “troba el teu inca interior”, aquest bell i cosmopolita restaurant d'inspiració peruana fusiona els plats més tradicionals i coneguts del país andí amb tècniques de cuina japonesa, xinesa i espanyola.

Més info: 7 vins blancs espectaculars per compartir aquest estiu

L'espai ha estat redecorat per l'estudi de disseny First Within, famós pel seu enfocament a l'artesania, dotant els espais de textures i colors vibrants d'acord amb una oferta culinària que intenta mostrar complexitat i intensitat en sabors, amb una visual presentació. Una decoració única, que combina artesania llatinoamericana i elements mediterranis en un espai vestit de tropicalitat.

Sota el lema “troba el teu inca interior”, aquest bell i cosmopolita restaurant d'inspiració peruana fusiona els plats més tradicionals amb tècniques de cuina japonesa, xinesa i espanyola

La cadena va inaugurar el primer local a Mayfair, Londres, el 2012 i, des d'aleshores, la xarxa d'establiments s'ha ampliat a nou locals per tot el món, guardonats amb múltiples premis. La cuina peruana és des de fa molts anys tendència global i pol d'atracció no només a Barcelona (ja fa alguns anys que Gastón Acurio desembarqués la seva cuina a la ciutat) gràcies a un rebost més que variat i al pas de molts pobles migrants per les seves terres que van deixar la seva influència i saber ancestrals a la cuina del país.

Ceviches i arròs nikkei davant de la Barceloneta

Els anticutxos i ceviches són plats icònics de Coya Barcelona | Cedida
Els anticutxos i ceviches són plats icònics de Coya Barcelona | Cedida

Un dels èxits de Coya és no quedar-se amb la coneguda cuina nikkei. Si no aprofundir en plats que siguin autòctons i representatius de cada local, més enllà del receptari compartit per tots els seus establiments a tot el món: “Per nosaltres és important que els nostres plats reflecteixin on som. Que un client de Coya Dubai pugui experimentar que està al seu local favorit, però també aprendre i descobrir-li productes d'aquí”, detalla Diego Giacomini, director general del restaurant que va estar a Coya Dubai uns anys, a més de Soho House i d’altres prestigiosos restaurants de Londres a les ordres del televisiu Gordon Ramsay. Així, Coya explora a la carta els productes autòctons –com ara el formatge manxec, que afegeix a la seva amanida d'espinacs i préssec blanc, o el pop acevitxat treballat a Josper-. El ceviche clàssic amb ceba morada, moniato i choclo és canònic i un dels emblemes de tots els Coya. “Segurament és un dels plats més demanats”, revela Giacomini. Tot i això, ens quedem amb el ceviche de tonyina xefa yellowfin amb llavors de sèsam, soja i arròs, un dels plats d'autor.

Coya Barcelona, una de les obertures de la temporada

A la seva carta, a càrrec del jove xef Tyrone Cabral, tampoc falten els tiraditos, tatakis -com el de tonyina nikkei amb chimichurri, gingebre i llet de soja o el de wagyu amb porros a la graella i anacards-, i anticutxos (broquetes marinades a la graella de carbó) –de gambes i ají panca, de pollastre i ají groc o de vedella i coriandre-. Una carta ben assortida, en què s'inclouen dos menús degustació per a taula completa (80 i 100 euros per persona, respectivament). Obert de moment únicament en horari de sopars, entre els seus signature dishes destaca l'arròs nikkei amb llobarro, llima i ají groc, el filet de vedella picant, escalunyes cruixents, ají llimeny i anís estrellat o, a l'apartat dolç, els xurros de taronja i llima, xocolata amb llet i dolç de llet.

Un pisco bar amb còctels d’autor

Potser, un dels racons favorits que colonitzaran els locals a les nits d'hivern sigui el seu nou Pisco Bar. D'inspiració en els bars llimenys tradicionals, la seva carta s'ha especialitzat en margarides amb ají, piscos clàssics i altres signature de la casa a partir de destil·lats exclusius infusionats amb flors i fruites que (ens anuncien) es podran comprar. "Estem orgullosos de tenir un altre restaurant amb terrassa oberta i d'introduir la nostra emblemàtica barra de pisco a una de les capitals mundials de la cocteleria" assenyalava Yannis Stanisiere, director general de Coya, amb motiu de la festa d'obertura aquest juliol passat i en referència a la coronació de la cocteleria Paradiso catapultada al podi de millor cocteleria del món per The World's 50 Best Bars a la seva última edició.

Més info: Taberna Kamikaze, un mediterrani i japonès dos en un

L'art i la música també són indissolubles de l'experiència a Coya, que compta amb un segell musical propi i que promet acollir exposicions i esdeveniments culturals durant els pròxims mesos.

Coya restaurant Barcelona

 

Adreça: W Barcelona, plaça de la Rosa dels Vents, 08039 Barcelona

Telèfon: 933 56 80 34

Preu mitjà: 80 euros

Reserves: sevenrooms.com

Més informació
Enoturisme per conèixer Catalunya i els seus vins: 8 experiències a cellers
Avui et destaquem
El més llegit